Ruh, Mezarlık, Türbe Ve Ziyaret Yerleri İle İlgili Bazı Yalnış İnançları
 Ziyaret yerlerindeki ağaçları kesenler çarpılır.
 Türbeden dışarıya bir şey, bir nesne götüren kişiler çarpılır.
 Mezarlığı parmağı ile işaret etmek iyi değildir. Parmakları ile işaret eden kişilerin parmakları kurur.
 Kurban kesilirken hayvan dilini dışarı çıkarırsa kurban sahibi o yıl içerisinde ölür.
 Bir çocuk sürekli ağlarsa o evde mutlaka ölüm meydana gelir.
 Ayakkabı çıkarıldığında ters dönerse, ayakkabı sahibinin tez vakitte öleceği düşünülür.
 Yatarken çorapları baş tarafa koymak iyi değildir, insan çabuk ölür.
 Ölünün elbiseleri ölü yıkayıcılarına verilir.
 Mezarlıktan ağaç kesilmez. Ağaçta cin olduğuna inanılır.
 Gece ölen kişinin üzerine sabaha kadar bıçak konulur.
 Yoğurdun güzel olması için mezardan çırpı toplanarak, kaynayan sütün altına atılır.
 Ölünün yıkandığı evde üç gün ışık yanar.
 Baş sağlığına gelen kişilerin ayakkabıları ters çevrilmez.
 Mezar kazıcısına para verilmezse ölünün rahatsız olacağına inanılır.

Merak
Mavi Rüya adlı TV dizisinde Zeynep öğretmen rolündeki hanım niçin evde başörtülü dışarıda şapka takıyor? Bizim bu görüntüden ne tür “hikmetler” edinmemiz bekleniyor?
İrticaya karşı hayatını feda ettiği söylenen Kubilay isyancı olduğu ileri sürülen kimseleri tutuklamak için camiye at ile girmiş midir?

Yemeklerden Hemen Sonra Yapılmaması Gerekenler
Hemen meyve yemeyin: Yemeklerin peşinden yenen meyveler midenin havayla davul gibi şişmesine neden olur.                                        
Çay içmeyin:  Zira çay yaprakları yoğun asit içerir. Bu madde tükettiğimiz gıdalardaki proteğinin hazmını zorlaştırıyor.
Kemerinizi gevşetmeyin: Yemekten sonra kemeri gevşetmek kolaylıkla bağırsak düğümlenmesine ve tıkanmasına neden olur.  
Banyo yapmayın:  Banyo yapmak ellerdeki, bacaklardaki ve vücuttaki kan akışını hızlandırır, böylece mide çevresindeki kan miktarı bu durumda azalır. Bu da midemizin sindirim sistemini zayıflatır.              
Hemen uyumayın: Aldığımız gıdalar yeterince sindirilemez. Bu durum bağırsağımızda gastrit ve enfeksiyona önderlik eder.

Yakup Kadrikaraosmanoğlu ve Örtü
Okuyacağınız metin Ramazan Ercan BİTİKÇİOĞLU’nun kaleme aldığı “Başörtüsü” Allah’ın emridir!” adlı yazıdan alınmıştır: “Siz bizim aşkımızın, hürmetimizin, siz bizim kıskançlığımızın muti’ mahbûseleri değil misiniz? Yazık değil mi ki, o saçlara güneş vursun, o yüzü havalar, tozlar hırpalasın. Yazık değil mi ki, -maazallah!- o gözlerin harimine kolayca lâubalî bir yabancı gözün kıvılcımı sıçrasın? Düşündük ki, belki bilmeyerek, belki farkına varmayarak birine gülüverirsiniz. Nazarlarınız belki, istemeden birinin üzerinde fazlaca tevakkuf ediverir. Onun için yüzünüzü (dahi) örttük. Çünkü, siz hilkaten müsrifsiniz, hazinelerinizin değerini bilmezsiniz, her şeyde bahil olan tabîat, bütün cömertlik kabiliyetini size verdi, sizin kalbinize döktü, fakat öyle bir ifrât ile ki, nihayet böyle bir tedbire ihtiyaç messetti. Memleketlerden, vatanlardan evvel ilk müdafa edilen kadındı. Bana inanınız, bütün bu evler, bu mabetler ve bu şehirler sizin için yapıldı ve sizin açıldığınız ve sizin kıskançlık mahbesini yıktığınız yerlerde derhal evler yıkıldı, mabetler harap oldu, şehirler çöktü. Çünkü sizin mahbesleriniz o yerlerin surları idi, kaleleri idi. Peçenizin kudsiyetini şuradan anlayınız ki, bir yabancı elin ona uzanması ihtilmali bile gayz nedir, hırs nedir, intikam nedir, kin nedir hiç bilmeyen bu tenbel ve yorgun ruhta, beldeler yıkacak, burc-u bârûlar devirtecek bir ateş alevliyor.”

Karınca ve Ağustos Böceği
Karınca bütün yaz boyunca çalışır ve kış için evini, yiyeceklerini hazır eder, Ağustos Böceği de yan gelir yatar ve karıncayla alay eder, vur patlasın çal oynasın yazı geçirir. Veee Kış gelir. Karınca sıcacık yuvasında karnı tok bir şekilde kışı geçirmeye hazırlanırken kapı çalar. Bakar elinde bavulu Ağustos Böceği: “Ne haber aptal komşum, kışı geçirmek için Karayip Adalarına gidiyorum da bir isteğin var mı diye sorayım dedim. Hadi bana eyvallah!”

Günün Sözü
Biz bugün nasıl başörtüsü yasağının kalkması için mücadele ediyorsak, aynı mücadeleyi F tiplerinin kapatılması için ve vermeliyiz.

(Mahmud Efendinin yeğeni Sadettin Ustaosmanoğlu)
İslam