Nasreddin Hoca’nın selamı var
Akşehir de faaliyet gösteren Nasreddin Hoca İlim Kültür Ve Dayanışma Derneği (Nida-Der) adına selam gönderen kişi Akşehir’in gayretli öğretmenlerinden Kubilay Mistili. Derneğin faaliyetlerini www.nidader.org.tr adresinden takip etmek mümkün.  Mistili, dernek üyelerinin Akşehir’e yolu düşenleri beklediğini samimi duygularla ifade ediyor.

Recep İvedik
Ara tatilde İstanbul’daydım. Evde televizyonumuz olmadığı için Recep İvedik hakkındaki kanaatlerim gazete kültürü düzeyindeydi. Yeğenimde ona ait kısa filmler varmış. Harici belleğime kaydedip getirdim. Bir tanesine bakmam puanını vermeme (bence) yetti: Seviyesiz!

Cesaretin bittiği yerde esaret baslar
Bir Hint masalına göre, kedi korkusundan devamlı endişe içinde yasayan bir fare vardır. Büyücünün biri bu fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür. Fare, kedi olmaktan son derece mutlu olacağı yerde bu kez de köpekten korkmaya başlar. Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare, sevineceği yerde avcıdan korkmaya baslar. Büyücü bakar ki, ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkân yok. Onu eski haline döndürür. Ve der ki, "Sen cesaretsiz ve korkak birisin. Sende sadece bir farenin yüreği var. O yüzden ben sana yardım edemem."
William Shakespeare, bu konuda şöyle diyor: "İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten; sorumluluk getireceği için düşünmekten, eleştirilmekten korktuğu için konuşmaktan; gençliğin kıymetini bilmediği için yaşlanmaktan; dünyaya iyi bir şey vermediği için unutulmaktan ve yaşamayı bilmediği için de ölmekten korkuyor." (Yusuf Z. Yavaş’a teşekkürler.)

Mantık dersi
Öğrenciler o yılın ders programlarında yeni bir ders olduğunu fark ederler. Dersin adı “Mantık”tır ve derse yaşlıca bir profesör girecektir. Nihayet, ilk ders başlar. Çocuklardan biri söz hakki isteyerek: “Sayın hocam, mantık bize ne öğretir? Lütfen her şeyden önce bunu anlatır mısınız?” ricasında bulunur. Profesör, kendisine merak ve şüpheyle bakan talebelerine:
“Mantık dersinin insanların düşüncesine yaptığı etkiyi açıklamak biraz güçtür. Onun için bunu sizlere bir örnekle açıklamak istiyorum.” der. “Farz edin ki, kömür madeninden ocağından iki insan çıkıyor: Birisinin üzeri tertemiz, diğerininki ise kömür karası içinde. Bunlardan hangisinin yıkanması lâzımdır?” Öğrenciler, hiç tereddüt etmeden: “Elbette, kirlisi!” diye cevap verirler.
Profesör, tebessüm ederek: “İşte evlatlarım, der mantik bu soruya cevap vermeden önce şunu sorar: ‘Nasıl olur da bir maden ocağından çıkan iki kişiden birinin üzeri tertemiz iken diğerininki kirli olabiliyor?”

Müslüman Google hayırlı olsun
Dünyanın en büyük internet arama motoru Google'nin Müslüman versiyonu yayına başladı. Dünyayı tek tıkla bilgisayarınızın masa üstünü getiren Google dini duyarılık sergilemeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Katoliklere özel Google'den sonra şimdi de Müslümanlara özel Google dizayn edildi.

Türk bilgisayar uzmanları tarafından hazırlanan muslumangoogle.com tamamen evrensel Google'nin altyapısından faydalanıyor.
Günün sözü

Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir. Fakat itiraz etmeyi beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı.                                                                          Elie Wiesel

filistin tutsak