İyiliği Emir ve Takip
Gazetemizin önemli özelliklerinden birisi de bu. Önce uyarıyor. Sonra da uyarının arkasını takip ediyor, unutmuyor. Memleketi Kurtaran Adam, kaba tavırları nedeniyle 169 no’lu vatman (tramvay sürücüsü)ın peşini bırakmıyor. Geçenlerde Murat Kayacan yazı işleri müdürümüz İbrahim H. Biçer’i ziyaret edip, “duvarı küfürlerle dolu olan lisenin pişkin müdürü” hakkındaki yazısının ardından Selçuklu şube müdürü Nadir Beyi de ziyaret edip durumu ona da ilettiğini söyledi. Hakkı Bey hâlâ okul duvarlarının durumunun aynı olup olmadığını muhabir gönderip takip ettirecek ve gerekirse okulu manşete çekecek.
Bir uyarıda da ben bulunayım. Selçuklu Belediyesi yetkilileri! Hocacihan 100. yıl Mah. Alemdar caddesi kısmen asfalt kısmen mıcır döşenerek bırakıldı. Mıcırlı kısım o kadar toz üretiyor ki, “Naçiz vücudumuz her gün toz, toprak oluyor.” İlginize!
Ahmet Varol Ne Diyor?

Vakit gazetesi yazarlarının fotoğrafları artık vesikalık değil. Hemen hepsi fotoğraflarda, elini veya ellerini bir masanın üstüne koymuş ve okura bakar şekilde duruyor. Benim dikkatimi ise en çok, İslâm dünyasının maruz kaldığı zulümleri ifşa eden yazılarını ilgiyle okuduğum Ahmet Varol’un fotoğrafı çekiyor. Fotoğraftaki yüz ifadesini dikkate aldığınızda, yanına bir konuşma balonu iliştirseydiniz içine ne yazardınız? Ben, tercihimi söyleyeyim:  “Vay şerefsiz işgalciler sizi!”
Ben Demedim (Hakkı kardeş Hıncal’ın köşesine benzetecektik. Unutmayalım. Bir de Hıncal’ın köşesindeki yazı karakteri bizimkinden küçükse ve biz de o kadar küçük puntoyla yaptığımızda yer kazanıyorsak, bunu da değerlendirelim.)
Aşağıda okuyacağınız Lazlara ait olduğu iddia edilen sözler Konya’da avukat olan Karadenizli bir nüktedan arkadaştan geldi. Kendisi bunu göndermekte bir sakınca görmediği için yayınlıyorum. Karadenizli kardeşlerimin engin hoşgörüsüne sığınarak ve tamamen tebessüm amaçlı olduğunu belirterek. Sürç-ü lisan ettiysek affola!
       Bir lazı sınıfta nasıl teşhiş edebilirsiniz?
       Öğretmen tahtayı silerken,o da defterini siler...

       Bir lazı cenazede nasıl teşhiş edebilirsiniz?
       Sadece o hediye getirmiştir...

       İstanbul Trabzon uçağında niçin film gösterilmiyormuş?
       Film bitince uçaktakiler arka kapıdan çıkıyorlarmış..

       Lazın Amerika'da oğlu olmuş, ismini ne koymuş?
       Basic.         (temel)     :-)

       Karadenizdeki kola şişelerinin altında ne yazıyormuş?
       Diğer taraftan açınız .

       Laz yürüyen merdivendeyken elektrikler kesilmiş,
       Laz iki saat mahsur kalmış.

       Lazlar ağaç dikiyorlarmış. Başlarındaki görevli ise
Lazlara, “Yeşiller yukarı, yeşiller yukarı!” diyormuş.

       Laz işçilere neden en fazla on dakika mola verdirirler?
       Daha uzun mola verirlerse ne iş yaptıklarını unuturlar.

       Laz niye yazı yazarken eldiven takar
       Elyazısı tanınmasın diye.

       Otuz Laz denizci boğulmuş.
       Denizaltıları bozulunca ittirmeye kalkmışlar.
Merak
Gazetelerindeki sütunlarına “Ne Zaman Adam Oluruz?” tarzında bir köşeyi misafir etmenin patenti, gazetemiz yazarlarından Uğur Özteke’ye mi yoksa Fatih Altaylı’ya mı aittir?
Günün Sözü
Birtakım kimseler, "Dine ait duygular insanı yalnız ruhanî lezzetler ile uğraştırmalı." diyorlar. Fakat şurası gariptir ki, böyle diyenlerin hepsi bu iki cisme ait zevk için can verenlerin yanında ortaya çıkıyor. Elmalılı H. Yazır

müze-karikatür