MEB’de Öğretmen Çok Selçuklu Belediyesinden Duyan Yok! (Manşet)
“İlköğretimde İngilizce Öğretim Yöntemleri” konulu katıldığım bir seminerler dizisinde devlet okullarının birinde çalışan arkadaşımız, “Okulumuzda 29 saat İngilizce var ve 3 öğretmeniz.” deyince şok oldum. Bir diğeri de “7-8 saat İngilizce ders var. Bana Türkçe derslerine de gir dediler ama girmem dedim.” demez mi? Yeni Milli Eğitim müdürümüze sesleniyorum. Hangi okulda hangi dersten ne kadar saat olduğunu ve her okuldaki öğretmen sayılarını alıp karşılaştırınız. Bu sayede öğretmen açığının aslında korkulduğu kadar büyük olmadığı görülecektir. Mühim olan çocuklarımızın geleceği ise “bankamatik tiyatroculara” yapılan türden bir operasyonla öğretmen dağılımını iyi ayarlayın. Adil bir dağılım sağlayıp öğretmensiz okul bırakmayın. Mesela Meslek Lisesinde de bir kısım meslek hocaları bildiğim kadarıyla 5-7 saat derse giriyor. Gerisi muhabbet! Onları da diğer okullara “iş bilgisi” öğretmeni olarak görevlendirin, ışıldasınlar! Bu konu sizi aşıyorsa Halil Çelik Beye ulaşın Nerede görülmüş haftada en fazla 10 saat derse girip 700 YTL’den fazla maaş alındığı!
Bir de Selçuklu Belediyesi yetkilileri gazete okumuyor mu? Hocacihan 100. yıl mh. Alemdar cd. sakinleri toz toprak olmaya devam mı edecek! Sizden ümidi kesip “İşimiz Allah’a mı kaldı?” demelerini bekliyorsunuz!

İtiraf
ABD eski Dışişleri Bakanı Powell, savaş öncesi BM’de Irak’ın kitle imha silahları olduğu yönündeki konuşmasıyla ilgili itirafta bulunmuş: “Kariyerimde kirli bir iz. Kendimi çok kötü hissediyorum!” Keşke pişmanlığı Kabil’inki gibi yani fayda vermeyen cinsten olmasaydı!

Ecnebi o’lum bu!
Anneannemin hac parasıyla zar zor bir bilgisayar kapatmışız ama printer'a para kalmamış. Aksam vakti printer'i olan bir arkadaşa gidip aleti ödünç aldım, eve dönüp proje çıktısı alacağım. Ankara'da her kış olduğu gibi yerler yine buz. Kayıp düşer de alete bir zarar veririm korkusuyla bir taksiye bindim. Daha iki dakka olmadan polis çevirdi, taksici kenara çekti, sonra arabadan indi, kimliğini gösterdi. Ben kucağımdaki cihazın inmemek için uygun bir bahane oldugu düsüncesiyle elde kimlik arabada bekledim. Polis abi geldi, kapıyı açtı, ve aramızda söyle bir diyalog geçti:
- O ne len ööle?
- Printer
- (Polis, diğer polise dönerek)Ecnebi oolum bu!
Sonra gülümseyerek kapıyı kapattı,güle güle manasına ikisi birden el salladılar, tekrar yola koyulduk. 500 metre kadar gittikten sonra Şoför gene kenara çekti, çünkü gülmekten arabayı kullanamıyordu. (internetten)
İnsanlık Ölmedi
Avustralya Eğitim Bakanı Brendon Nelson, devlet okullarında başörtüsünü yasaklama taleplerini reddetti!
Merak
ABD’de M. Tayson’un, Michael Jordan’ın ne giydiği, hangi arabaya bindiği sponsor firmalar tarafından belirlenir. Ve onlarla birlikte medyada görünen her ürün aslında reklamdır.
Türkiye’de içki yasak ama üst düzey bürokratların elinden düşmüyor!  Acaba aynı reklam mantığı ve uygulaması Türkiye’de de mi geçerli?
Bu Sefer de Kızalım!
Yazılarını dikkatle okuduğum Murat Güzel kardeşim, yazılarında sık sık kendisinin “fen lisesi” mezunu olduğunu zikrediyor. Ne yapalım yani, Allah bize sana verdiği kadar soru çözme kabiliyeti vermemiş! Bu yüzden ilk ve orta öğrenimim boyunca bir tane bile takdir alamadım. Alınıyorum ancak elimden bir şey gelmiyor, “Sen fen lisesi mezunuysan diğer bir yazarımız İbrahim Demirci Bey de fen lisesi hocası!” demekten başka.
Tebrikler İsra FM
Dinliyor musunuz bilmiyorum İsra FM yıllardır reklâm almadan ayakta kalmayı başarabilmiş benim bildiğim tek radyo kanalı. Bu yüzden “sağına ve soluna bakmadan” yayın yapabiliyor. Diyebilirsiniz ki el-Cezire televizyonu hem reklâm alıyor hem de ilkeli yayın yapıyor. Doğru ama İsra FM’in arkasında sadece “duyarlı” üç beş kişi var hepsi o.
Günün Sözü

Yüksek fikirli insanlar insanların ne düşündüklerinden ziyade hakikatle ilgilenmeliler. Aristo

fotokopi karikatür