Selamunaleyküm Gazze
Konyalılar geçtiğimiz Cumartesi günü İsrail’in Gazze’deki katliamını kınayan bir protesto gösterisi yaptılar. Eylem oldukça asildi. Ancak özeleştiri bağlamında iki şey söylemek istiyorum. Konya semalarının Siyonist katillerin hizmetinde oluşuna eleştiri kuvvetli değildi. Bir de Mc Donald’s önünde daha da yoğunlaşacağını tahmin ettiğim “Kahrolsun Amerika” sloganı pek rağbet görmedi. Amerika İslâm dünyası ile ilişkilerini gözden geçirdi de bizim haberimiz mi olmadı?
Neyse yine ümit var olacak durumlar var doğrusu. Konyalılar bugün Şerafettin Camii’nde yatsı namazı sonrasında kunut duası okuyacak. Ayrıca önümüzdeki cumartesi günü (10/1/2009) saat 11:00’de muhtemelen şehir dışından Siyonist işgale karşı duyarlı kesimlerin de katılımıyla bir araba konvoyu oluşturulacak. Konvoy Alaaddin Tepesi’nin etrafında bir tur atıp Hava üssüne doğru güzergâhına devam edecek. Siyonistlerin uçaklarının görünebildiği bir mekânda da basın açıklaması yapacaklar.
Duyarlılık artıyor, Siyonistlerin işi zor!

Kurallar kurallar
Dünya, İsrail'in Filistin katliamına nasıl cüret ettiğini bulmaya çalışıyor. Oysa İsrail sadece kendi koyduğu kuralları uyguluyor.

Kural 1: İsrailliler sahanın iki yanında da top çevirebilir. Filistinliler ise sadece kendi alanlarında.
Kuralın pratiği: İsrail bağımsız olduğu iddia edilen Filistin topraklarına istediği anda girebilir, istediğini gözaltına alabilir, tutuklayabilir.

Kural 2: Güvenlik gerekçesiyle Filistinliler pas yapamaz. Çünkü top bir İsrailli oyuncuya çarpabilir.
Kuralın pratiği: İsrail, Filistinlilerin üzerine on binlerce ton bomba yağdırabilir ve bunu "kendini savunma" olarak kamuoyuna açıklayabilir. Filistinlilerin roketleri ise "İsrail halkını terörize eden kabul edilemez" bir saldırı biçimidir.

Kural 3: İsrail tarafında kale bulunmaz.
Kuralın pratiği: Uluslararası kurallar, yasalar ya da anlaşmalar İsrail için geçerli değildir, Hiçbir Birleşmiş Milletler kınama bildirisi İsrail yönetimi tarafından şimdiye kadar ciddiye alınmamıştır.

Kural 4: İsrailliler her istediğinde serbest atış yapabilir. Molalarda bile.
Kuralın pratiği: İsrail her türlü alışverişin, eğlencenin, elektrik kullanmanın bile yasak olduğu "kutsal" Şabat gününde Gazze`ye savaş uçaklarını gönderip, yüzlerce insanı bombalarla katledebilir.

Kural 5: Filistin taraftarı maçları izleyemez. Salonda sadece İsrail taraftarı bulunabilir.
Kuralın pratiği: "Bağımsız "Gazze ve Şeria`ya Birleşmiş Milletler Üyesi olsa ve hatta bir Yahudi bile olsa, İsrail`in izin vermediği hiç kimse giremez. Tıpkı İsrail politikalarını eleştirdiği için kara listeye alınan ve Filistin`e girmesi engellenen BM temsilcisi Yahudi Richard Falk`un ya da Gazze`de Filistinlilere destek olmaya çalışırken İsrail buldozerleri tarafından ezilen Amerikalı Rachel Corrie`nin başına gelenler gibi..
(Hümeyra Seleş’e teşekkürler.)

Kural 6: Maçı izleyecek basını da, nasıl haber yapacaklarını da İsrail belirler.
Kuralın pratiği: İsrail hoşuna gitmeyen haberler yapan gazeteci ve kameramanları vurmak hakkına sahiptir, televizyon ve basın biraz fazla üstüne giderse bütün Yahudi kuruluşları "anti-semitizm" kartını oynamaya başlar. İsrail Gazze`de bir günde 200 Filistinliyi öldürür ama haberler Hamas`ın attığı roketle ölen İsrailli kadınla başlar.

Kural 7: İsrailliler Filistinlileri kendi kalelerine şut çekmeleri için teşvik eder. Bunu reddedenler 'terörist' olarak anılır ve bir daha maça girmelerine izin verilmez. Kuralın pratiği: İsrail Gazzelileri Abbas`a değil Hamas`a oy verdiği için abluka altına alır, aç bırakır, elektriğini keser. Eğer Gazzeliler fikrini değiştirmezse hepsini "terörist" ilan edip üzerlerine bombalar yağdırır.

Afrika Atasözü
"Her sabah Afrika'da bir ceylan uyanır. En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa öldürülecektir.
Her sabah Afrika'da bir aslan uyanır. En hızlı ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa aç kalacaktır.
Aslan veya ceylan olmanız fark etmez. Güneş doğduğunda koşmaya başlasanız iyi olur."

 (Elif Uz’a teşekkürler)
terrorisrael