Ruhunuzu İyileştiren Besinler!
İtalyan Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Ezio Di Flaviaano'ya göre, sofraya oturup doğru besin maddeleri seçerek, kötü ruh halinizi düzeltebilirsiniz. İşte önerileri:
 - Patlama durumundaysanız makarna, ekmek, taze meyve ve sebze yiyin.
 - Güvensizlik ve bezginlikte peyniri, kırmızı eti unutun.
- Düş kırıklığı yaşadıysanız, kereviz ve havuç tüketimini artırın.
 - Kuşku ve çekingenliğe karşı mercimek en iyi ilaç...
 - Çalışmaktan yıpranmaya karşı bezelye yiyin.
- Saldırganlığınızı, agresifliğinizi kontrol altında tutmak için cevize başvurun.
 - Çikolata her türlü isteği kamçılar, ihtirasları şahlandırır. Badem hiddeti dindirir.
 - Kafanız karışıksa nane çiğneyin..
(Yusuf Z. Yavaş’a teşekkürler.)

Konya’nın Velileri, Delileri ve Öğretmenleri
MEB’in düzenlediği bir programda şube müdürü Tuncay Bey, “Türkiye’de en fazla zihin engelli iç Anadolu’da ve il olarak da Konya ve Kayseri’de. Konya’daki zihin engellilerin oranı %12.” dedi. Konya’da velilerin çok olduğunu söylemişlerdi ancak delilerin sayısı daha fazla imiş. Yoksa bu konuda bir kavram kargaşası mı var?
Yine bu seminerlerin birinde öğrendim ki Türkiye’de gazete okuma oranı Japonya ve Avrupa ülkelerine göre çok geriymiş. İyimser bir öğretmenin yorumu: “Biz birbiriyle samimi olan insanların ülkesiyiz. Onlar paylaşmaz biz paylaşırız. Bir gazeteyi 10 kişi okuruz. Bu, istatistiklere girmez.” İnşallah bu doğrudur!

MGM Kararıyla ‘Din’ İrşadı Yapılmış
17 Haziran 1987 ile 3 Ocak 1992 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapan AK Parti milletvekili Said Yazıcıoğlu da “Türk ve Kürtlerin tarih, vatan birlikteliklerinin yanında din birliktelikleri de vardır. Dinin çimento olduğunu herkes kabul etmektedir. Türkiye’de bazı sorunların büyümemesinde ve önlenmesinde dinin önemli rolünün olduğunu da herkes kabul ediyor” diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanı olduğu dönemde Güneydoğu’ya yönelik olarak irşad ekipleri oluşturulduğunu belirten Yazıcıoğlu, şunları söyledi: “Bu bizim Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tek başımıza aldığımız bir karar değildi. Konunun MGK’da görüşüldüğünü biliyoruz. Diyanet olarak Ankara’dan bölgeye irşad ekipleri gönderdik. Ancak daha sonra irşad ekiplerinin faydalı olmadığını öğrendim. İrşad ekipleri yerine bölgedeki il ve ilçe müftülüklerinin kandil geceleri ile milli günlerde özel programlar düzenlemelerinin daha uygun olacağına karar verdik.”
Buradan çıkan sonuçlar:
  1. Dini dindarlar kullanamaz.
  2. Dini ancak laik olanlar hem de isterlerse siyasi amaçlı olarak kullanabilirler.
  3. Dindarların dini vaazlar vermesi irticaın hortlaması, laik iktidarın maslahatı için vaizleri kullanmaları ise çağdaş bir uygulamadır.
  4. Bu ülkeye vaiz lazımsa buna vaaz vermeyi ve dinlemeyi sevap sayanlar değil, vaaz dinlemeyen kimseler karar verir.
Merak
Genel Kurmay Başkanı olan, aynı zamanda OYAK holdingin de başkanı olmakta mıdır?
Her ne kadar atalarımız “Kanayan yaraya mehlem olmak” gibi bir deyim ürettilerse de kanayan yaraya melhem sürüldüğü nerede görülmüştür?
Ebu Talip yaşasaydı, uluslar arası bir barış eylemcisi olarak Filistin’e gider miydi?
Sevgili Güzin Abla,
Benim derdim çok büyük, yakınlarımdan bir tek sizin yardım edebileceğinizi öğrendim. Ablacığım, geçen günlerde çok sevdiğim amcam evi terk edip gitti. Gitmeden evvel tanıdıklarına bana vermeleri için bir yüzük bırakmış. Ben de hediyedir, reddedilmez deyip aldım. Abla, meğerse o yüzük kayıp olan tek yüzük değil miymiş! Sauron adında birine aitmiş, şimdi sürekli telefonla rahatsız ediyorlar, dokuz kardeş gelip kapımıza dayanıyorlar. Biz ailecek hobbit olduğumuz için onlara gücümüz yetmiyor. İnanın bazen kaçıp gitmeyi düşünüyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Lütfen bana bir yol gösterin. Acaba yüzüğü versem mi?
Sevgiler,
Rumuz F.B. / Shire
Sevgili F.B.,
Bak evladım daha gençsin. Önünde yaşayacağın uzun yıllar var. Amcan sana bir yüzük verdi diye bunun sorumluluğunu üzerinde taşıman gerekmez. Öyle olsaydı her eve gelenin, her yüzük verenin işini görmek zorunda kalırdın değil mi? Sen en iyisi o yüzüğü bana getir. Kuyumcu bir tanıdığım var, ona beraber gidip tarttırır, fiyatını öğreniriz. Yüzüğü senden satın alırım. Sizi rahatsız edenleri de boş ver, onlar yüzüğün sende olmadığını anlayınca bana yöneleceklerdir. Onlarla başa çıkmasını ben bilirim. Mecidiyeköy'de bir Ülkü-hai ordusu kuruyorum. Ork-Kasımpaşalı kırması. Hiç endişen olmasın, hayatta kötü günlerin sonu her zaman aydınlıkla biter yavrucuğum,
kıymetlim...
Günün Sözü

Bir kimsenin akıllı olup olmadığını verdiği cevaplara, hikmetli olup olmadığını ise sorduğu sorulara göre söyleyebilirsiniz. Necip Mahfuz