Ortopedi teknisyeni ama
Haftasonu oğlumun düşün kafasını vurduğu (Kafası kalın olduğu için J bir şey olmadı.) ve kolu kırıldığı için hastaneye koştuk. Bizimle birlikte koşuşturan bir çocuğun yakını bir ilçeden geldiği için bayan ortopedi teknisyeninden hıncını almaya çalıştı. Zira geldiği ilçede hastane var, ortopedist yok. Şöyle sözler sarf etti teknisyene: “Demek pazartesi tekrar geleceğiz. İşi gücü bırakıp geleceğiz de sonra nasıl ekmek yiyeceğiz? Sizin bazı imtiyazlarınız var değil mi? Bizim gibi zorluk çekmezsiniz. Artık devlet bize bir ambulans gönderir, pazartesi öyle geliriz.”
İşte teknisyenin cevabı: “Bahsettiğin tarzda vatandaşına hizmet eden ülkeler, başka ülkelerin bebeklerini, çocuklarını öldürüyor. Onların zenginliklerine el koyuyor. Biraz kanaatkâr olmak lazım değil mi?”

Suçlamaya bak hizaya gel!
Güneydoğuda görev yaptığı yıllarda hakimleri ve memurları hizaya getirmek için sağa sola bomba attığını itiraf eden emekli korgeneral Altay Tokat’a bulunulan suçlama şu: YETKİLİ OLMADIĞI HALDE ASKERİ KONULARDA AÇIKLAMA YAPMAK!
Sonuç: Hâkimleri, memurları eğitmek için onları korkutacak bombalar atılabilir. Bu eleştiri konusu değildir. Yanlış olan bunu açıklamaktır. Açık etmediğiniz sürece bu tür uygulamalar rutindir.

Amaniin!
Türkiye’yi CHP kurduysa, halk onu iktidara getirmemekle devlete karşı bir kalkışma içinde mi?
Türkiye’yi ordu kurduysa, halk askeri yönetim talebinde bulunmak yerine demokrasiyi tercih ettiği için kontrolden çıktığı söylenebilir mi?

Soru ve cevap
-Yamyamlar Türkiye’yi istila etseydi hangi anchorman’i (ana haber sunucusu) pişirmelerine gerek kalmadan yiyebilirlerdi?
-Ali Kırca’yı. Çünkü adam gayet pişkin!

Kıyafet yönetmeliği
Bundan böyle herkesin aldığı maaşa göre giyinmesi önemle rica olunur...        
Ofise Prada ayakkabılar ve Gucci çantalarla geliyorsanız, maddi durumunuzun yeterince iyi olduğu görüldüğü için maaşınıza zam yapılmayacaktır.
Sıradan ve ucuz yerlerden giyiniyorsanız elinizdeki parayı yeterince iyi idare edebildiğiniz görüldüğü için maaşınıza zam yapılmayacaktır.
Bazen marka bazen sıradan yerlerden giyiniyorsanız, herhangi bir sorununuz olmadığı görüldüğü için maaşınıza zam yapılmayacaktır (Y. Ziya Yavaş’a teşekkürler).              


Yarısından fazlasını verme
Kayserili Ali’ye babası hayat dersi veriyormuş: “Oğlum senden ne kadar isterlerse istesinler yarısından fazla verme.” Ali bir gün terziye takım elbise diktirmiş. Kayserili sormuş: “Borcum nedir?” Terzi cevap vermiş: “6 milyon.” Kayserili: “Mümkün değil 3 milyon.” demiş. Terzi: “Kurtarmaz 4 milyon.” demiş. Kayserili: “Mümkün değil 2 milyondan fazla vermem.” demiş. Terzi: “Lanet olsun tamam.” demiş. Bu sefer Kayserili: “1 milyondan fazla vermem.” demiş. Terzi sinirlenmiş: “Para falan istemiyorum al elbiseni defol!” demiş. Kayserili: “Bir takım elbise daha dikmezsen şuradan şuraya gitmem.” demiş.



Anneciğim 

Ak saçlı başını alıp eline, 
Kara hülyalara dal anneciğim! 
O titrek kalbini bahtın yeline, 
Bir ince tüy gibi sal anneciğim! 

Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, 
Gecenin ardında yine gece var; 
Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, 
Yaşlı gözlerinle kal anneciğim! 

Gözlerinde aksi bir derin hiçin, 
Kanadın yayılmış, çırpınmak için; 
Bu kış yolculuk var, diyorsa için, 
Beni de beraber al anneciğim. 

Necip Fazıl Kısakürek - 1926


Ayı'ya dönmüşsün
Mehmet Akif Ersoy'u sakallı gören birisi istihzayla;
-Ayıya dönmüşsün. der.
Bunun üzerine Mehmet Akif ;
-Biraz da başka yöne döneyim, der ve yönünü değiştirir.


Şansa bak
Şoför çarptığı yayayı teselli eder:  “Şansınız varmış, size çarptığım yer tam doktorun muayenehanesinin karşısı.”
Yerdeki inleyerek cevaplar: “O doktor benim.”


Rubâî
Her ehl-i hüner ruhunu söyler hünerinde
San’at olarak yaptığı her bir eserinde
Şi’riyle, desenlerle, muazzam yapılarla
Öz ruhunu nakşetmede eşyâ üzerinde
(Mikail Bayram)

Günün sözü

“Bir topluluk bile bile, isteye isteye, kasıtlı bir şekilde ne yaptığını bilerek ve topluca  “hafıza kaybına” uğratılmazsa ulus olamaz!” Mustafa Özel
cehennem karikatür