Numan Kurtulmuş kurtarır mı?
Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi`nin 26 Ekim`deki Büyük Kongresinde büyük ihtimalle Genel Başkan seçilecek. Bu iyi haber çünkü Kurtulmuş hakkında hep iyi şeyler duydum. AK Parti dinden yalıtılmış bir dil kullanıyor. Demokrasinin gereği olarak dinî bir söylemi kullanacak bir parti de seçmen açısından ihtiyaç. 80’li yıllardan sonra darbe ve muhtıraların gerekçesi dikkate alındığında dinî özgürlükleri talep eden geniş bir kesim olduğunu ve Saadet’in kuşatıcı bir söylemle bu boşluğu doldurabileceğini söyleyebiliriz. Bu açıdan AK Parti’yi tatmin edici bulmayan seçmen, Kurtulmuş’un liderliğinde bir Saadet Partisi’nin oluşturacağı rekabet ortamıyla özgürlüklerin genişleyeceğini düşünebilir. Ancak SP, şu aşamada Avrupa Birliği karşıtı bir söylemi gündemde tutarsa umut olabileceği kanaatinde değilim. Kurtulmuş’a başarılar diliyorum.

100. Yıl Ahmet Haşhaş uçuyor
Konya’nın güzide okullarından Ahmet Haşhaş School Radio (Okul Radyosu) adlı AB Comenius projesi gereği 5-8 Kasım 2008 tarihleri arasında Polonya’ya uçacak. Okul öğrencileri su tasarrufu ile Selçuklu ilçesinde Mavi Bayrak almaya hak kazanan tek okul olmuştu geçen sene. Aynı zamanda İl Sağlık Müdürlüğü de yaptığı denetimlerde okulun gerekli hijyenik ortamı sağladığı gerekçesiyle okula Beyaz Bayrak hediye etti.
Aldığımız bilgilere göre okul üç yıl boyunca şiddeti önleyici, sporu, sanatı, bilimi, kültürler arası iletişimi, yabancı dili, hoşgörülü olmayı, ürünlerini güzel bir şeklide tanıtmayı içeren aktiviteler yapacaklar ve bunları okullarından radyo yayını ile öğrenci arkadaşlara ve öğretmenlerine internet aracılığıyla da web sayfalarına girecek herkese duyuracaklar. Öğrenciler bu çalışmalarına sponsorluk yapacak resmi ve özel kurumların da tanıtımını yaparak aktivitelerini sorunsuz bir şekilde yürütmeyi planlıyor. Yolları açık olsun. Hayırlı uçuşlar!

Rusya’da yeni TV dizisi
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Rusya orduda yapacağı reform çerçevesinde yüzlerce general ve subayı emekliye sevk edecek ve her 10 birlikten 9'unu dağıtacakmış. Senaristlere duyurulur: Rusya’ya gidip hemen bir film şirketiyle anlaşın. Filmin adı da şu olsun: “Ruslar Vadisi”. Tutar mı? Ya tutarsa?
Konya’da yüksek sesli düğünler
Konya’da bazı düğünler var ki salon yerine site bahçelerinde yapılıyor ve bahçelere ses düzeni kurularak düğün sahiplerinin müzik zevkleri civar ev ve dairelerinden işkence çekercesine dinlenmek zorunda kalınıyor. Komşuların bu müzik ziyafeti (!) sırasında düğün sahiplerine besledikleri hisleri o mutlu günün hatırına yutkunduklarını söylemek mümkün. Birisinden işittim, bu tür bir problemi savcılığa aktarmış ve kendisine “Savcılığımızı gereksiz yer meşgul etmektesiniz.” cevabı verilmiş. Tabi bu cevap bir Almancı ailenin çocuğu olarak onu hiç mi hiç tatmin etmemiş. Kendisine hoşgörülü olma tavsiyesinde bulunmakla birlikte hiç de haksız olmadığı kanaatindeyim. Yasal olarak hak ihlalinin de ötesinde ortada bir “kul hakkı” olduğunu da unutmayalım. Geleneklerimizi, gözden geçirelim. Ahirete güzel amellerle ve asgari kul hakkı ihlalleriyle birlikte gidelim.

Karnını kaşıyan adam uyuma!
Karnını kaşımadığı düşünülenlerden birisi Aktütün’de hayatını kaybeden onca asker varken, golf oynamayı sürdürmüş. Bu durumda karnını kaşıdığı düşünülen kimseler şehitlik üzerine düşünmeli. Madem şehit olmak bu kadar iyi, niçin karnını kaşımadığı düşünülen kimselerin, zengin sporu diye bilinen golf oynayanların kendilerinin veya oğullarının şehit olduğu pek görülmez de, akredite olmayan vatandaşların çocukları şehit olur! Aslında şehit olmak falan söz konusu değil midir? Söz konusu ise bu şehitliğin mahiyeti nedir? Karnını kaşıdığı düşünülen insanlar Allah yolunda mı laiklik yolunda mı canlarını vermektedirler? Karnını kaşımadığı düşünülenler bu nokta hakkındaki görüşlerini niçin muğlak bırakırlar? Hadi onların planları, karnını kaşıdığını düşünenlerin saflıklarından faydalanmak üzerine kurulu diyelim, karnını kaşıdığı düşünülenler ne zaman bu oyuna son verecekler? Ne zaman bilgi edinme hakkını kullanacaklar da “vatan uğruna şehit olmak” şeklinde vurgulanan fedakârlığın ne anlama geldiğini sorgulayacaklar/öğrenecekler? Unutmayalım ki, salt ezilenlerden olmak, cennetin garantisine sahip olmak için yeterli değildir.

Günün sözü

Sular yükselince balıklar karıncaları yer, sular çekilince de karıncalar balıkları.

filistinli-israilli