Merak
Ömer Lütfi Mete Mevlana’ya aşık imiş. Bu aşk, edebi mi, gerçek mi veya doğru mudur? 50 milyon dolara mal olacak bu film sırf Mevlana aşkı için mi yapılacaktır?

Büyük Kâhinlerden !!!
"Radyonun gelecegi yok." Lord Kevin (İskoçyalı fizikçi)
"Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi." Charles H. Duell (Amerikan Patent Dairesi Başkanı 1899)
"Denizaltıların savaşta ne ise yarayabileceğini anlayamadım. En fazlasından mürettebatın boğularak ölmesine sebep olabilir." H. G. Wells (yazar)
"Uçaklar hoş oyuncaklar. Ama askeri bir değerleri yok." Maresal Ferdinand Foch (I.Dünya Savaşı’nda Fransız Orduları Başkomutanı 1911)
"Artistlerin konuşmalarını kim duymak ister ki?" Harry M. Warner (Film endüstrisi yöneticisi. O sıralarda yeni icat edilen  sesli film hakkında, 1927)
"Televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam  böyle bir kutuya bakmak istemez." Daryik F. Zanuck  (Twenty Century Fox'un başkanı, 1944)
"Bilgisayarlar gelecekte belki sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar." Popular Mechanics Dergisi 1949
"Sound'larını beğenmedim, ayrıca gitar gruplarının modası geçti." Decca Record Plak Firmasının bir yöneticisi Beatles hakkında 1962
"İnsanların büyük çoğunluğu için tutun tüketimi gayet sıhhi bir şeydir!” Doktor Ian G. McDonald, Operator 1963
"İnsanların evlerinde bilgisayar bulundurmaları için herhangi bir neden göremiyorum." Kenneth Olsen, Digital Equipment Corp.'un (bir bilgisayar firmasi) başkanı 1977

Üniversiteli Öğrenci Efsaneleri
ODTÜ Felsefe öğrencilerini en çok zorlayan hocalardan biri yıllık olan dersinin final sınavında sınıfa gelmiş ve sınav sorusu olarak tahtaya, "Why?" (Neden?) yazmış. Öğrenciler ilk önce ne yazacaklarını şaşırmışlar, sonra herkes bir şeyler yazmaya başlamış. Yalnız bir öğrenci, sınavın ilk dakikasında kağıdını teslim etmiş. Öğrencinin cevabı da soru gibi kısaymış: "Why not?" (Neden olmasın ki?) Bu öğrenci sınavdan "100" almış.

 *****
 Aynı hoca başka bir sınavda "risk nedir?" diye soruyor. Yine bir öğrenci sınavın ilk 10 saniyesinde teslim ediyor kâğıdını. Kâğıdın üst kısmında sadece isim ve soyadı yazıyor, gerisi ise bomboş beyaz yaprak. En altta ise "İşte risk budur." diye yazıyor. Ve sonuçta da sınıftaki en yüksek notu alıyor.
*****

Hocanın bir sonraki sınavında yine "Risk nedir?" sorusuyla karşılaşan öğrencimiz tekrar boş kâğıt verince bu sefer 0 alıyor. Tabii koşa koşa hocaya gidip sebebini soruyor. İşte cevap: "Aynı şartlar altında, aynı riski iki kere almak aptallıktır!"

Tembellik Felsefesi
Hiçbir şey yapmamak, ardından da dinlenmek ne güzel!(İspanyol atasözü)
Soba Üzerine
-Soba nasıl yanıyor?
-Azıcık sağır!
-Ne zaman işitecek, donduk be!
Türkiye'de ilk kez yapılacak olan FORMULA I Yarışları için


Formula I Yarışlarına Dair Kurallara Türkiye’den Katkılar
1.    Türk pilotlar, yarış araçlarının bagajlarında mangal ve çaydanlık bulundura­maya­caklardır.
2.   Otomobilde teyp ve amfi teşkilatı varsa söktürülecek; dikiz aynası altında mini vantilatör, kafasını sallayan köpek ve boş CD asılı bulunduran pilotlar yarışa alınmayacaklardır.
3.   Araçların arkasında yazılı bulunan - varsa tabi ki - "Canısı", "Var ya", "Deli Yürek", "Bir Sana Doyamadım Bir de Sabah Uykusuna", "Günahkâr Sokakların Tövbekâr Çocuğu", "O şimdi Asker 81/3 Tertip İdris" gibi ibareler acilen kazınacaktır.
4.   "Pitstop" denilen kısa süreli tamir - bakım amaçlı mola sırasında teknik ekipten,"Yaa, usta gelmişken karbüratöre de bi bakıver" ya da "Diferansiyelden ses geliyo, alt takımlara el atıver!" gibi taleplerde bulunulmayacaktır.
5.   Ülkemize gelen hiçbir yabancı pilotun arabasına yaklaşıp, "Usta, kaç yapıyo bu?", "Bizim Almanya'daki kayınçoda bunun aynısından vardı", "Bunların ikinci elleri kaça gidiyo hoca?" gibi sorular sorulmayacaktır.
6.   Start verildiği anda arkadan "Diiiiit" diye kornayla uyarı yapılmayacaktır (Adamların gözü kör mü? O da farkında herhalde start sinyali yandığının... Cık cık cık...).
7.   Yarış esnasında yabancı pilotlarla çarpışmak suretiyle kaza yapan pilotlarımızın, "Valla trafik gelmeden bi yere kıpırdatmam arabayı... " ya da "Sana sanayiden tanıdık bi ustanın kartını vereyim, git ona yaptır. Faturayı ben hallederim" gibi yaklaşımlar göstermelerine kati surette izin verilmeyecektir.
8.   Marlboro, Camel, Winston gibi yabancı sigara reklamlarla birlikte, milli menfaatler uyarınca, Tekel 2000, Uzun Samsun, Vefa Bozacısı gibi reklamlar alınabilecek. Ancak yarış sırasında kesinlikle sigara içilmeyecektir.


Günün Sözü

Hayatınızı uzatmak için bir şey yapamazsınız ancak onu genişletmek ve derinlikli kılmak için bir şeyler yapabilirsiniz. H.L. Mencken,