İnternet şeyhi de değilim, dolandırıcı da!
10 Haziran 2006 tarihinde haber3.com adresine girip haberlere bakayım dedim. Bir de ne göreyim resmimi koyup yanına da: “İnternet şeyhi dolandırıcı çıktı! Kendisini Alman profesör olarak tanıtarak kendine cemaat toplayan adam lüks içinde yaşıyor.” yazmışlar. Bir de ağzıma bir sigara tutuşturmuşlar. Ben şekilde görüldüğü gibi sigara içmem kardeşim!
Haber3.com site yöneticilerine sesleniyorum: “Adım İmren Pekşirin. Resim bana ait ama adım kesinlikle Bülent A. değil. Bilginize!”
Dua edelim mi?
Sabah, Vatan, Akşam ve Hürriyet kulaklarına CIA vesvesesi gelmişçesine Zerkâvî’nin ölümüne dair şu manşeti attılar: “Celladın Sonu”
Bu manşetleri emeği geçenlere şöyle dua etsek nasıl olur: “Ahirette Allah sizi Zerkâvî’den fersah fersah uzak tutsun, George W. Bush ile birlikte haşretsin!”
Bir direnişçinin ölümü
İşgalci ABD ordusu Irak’ta Musab ez-Zerkâvî’yi öldürdü. Irak’taki direniş olmasa ABD’nin BOP projesi hızla İslâm dünyasına yayılacaktı. Zerkâvî’nin bu projeye takoz koymada önemli bir rolü oldu. Ne var ki, Abdullah Gül: “Zerkâvî’nin ölümü herkese ibret olsun!” diyerek BOP projesine AKP hükümetinin verdiği desteği bir kez daha açık etmiş oldu. Ne diyelim: “AKP’nin geldiği bu nokta herkese ibret olsun!”
CHP’nin Konya’da “Cumhurbaşkanının halk seçsin!” kampanyası
Geçtiğimiz cumartesi günü CHP’li bir hanım temsilci Alaaddin’deki İşbankası önüne tezgahı kurmuş, cumhurbaşkanını halk seçsin diye imza topluyordu. Yaklaştım ve “Halk Tayyip Erdoğan’ı %70 oyla cumhurbaşkanı seçse, kabullenecek misiniz?” diye sordum. Beklediğim gibi “Evet!” demedi. Gösterdiği dürüstlük nedeniyle kendisine teşekkür ettim.
Bir insanın beyin kanaması geçirmekte olduğu nasıl anlaşılır? 
1. Tebessüm etmesini isteyin. 
2. İki kolunu birden kaldırmasını söyleyin. 
3. Basit bir cümle söylemesini isteyin : “Bugün hava güneşli.” gibi. 
4. Bunlardan birini yapamıyorsa hemen acili arayın. Belki bu sayede bir hayat kurtarmada 
yardımcı olmuş olursunuz. (Y. Ziya Yavaş’a teşekkür.)

Salaklığın cezası
Özel TV kanallarından birinde vj'lik yapan sarışın bir spikerimiz, programını renklendirmek için izleyicilerine, "Benimle evlenmek isteseniz bana ne kadar başlık parası ödersiniz?" şeklinde bir soru soruyor.  Tabii bizim centilmen Türk erkekleri, hemen başlıyorlar açık artırmada paraları basmaya. Kimi milyarlarını veriyor, kimi evlerini, yatlar, katlar derken sesinden orta yaşlarda olduğu anlaşılan bir bey arıyor programı ve : "Ben 500 YTL civarında bir başlık parası verebilirim." diyor. Bu gözle görülür değer kaybına şaşıran sarışın vj'miz hemen neden bu kadar düşük bir para verdiğini soruyor. Arayan izleyici: "Sen aşağı yukarı 50-55 kilo çekersin" diyor. Kilosunun ulu orta söylenmesinden rahatsız olan vj'imiz "eehh" şeklinde kısa bir cevap veriyor ve merakla izleyiciyi dinliyor. İzleyiciden beklenmedik bir cevap geliyor: "Şu anda kaşarın kilosu 10 YTL civarı."
Houston
-Houston.
-Apollo ?
-Ya  bu Cemal  Fener   bayrağı getirmiş  yanında, aya onu da dikmek istiyor, yere de topladığımız  taşlardan " Efsane Geri Döndü." yazdı. Ben hayatta terk  etmem burayı, o bayrak buradayken bir Galatasaray bayrağı yollayın hemen.



Sorular cevaplar
(İlköğretim 3. sınıf)
Soru: ormanların faydalarını sayınız.
Cevap: ormanların faydaları saymakla bitmez.
 Sonuç: Tam not.
 ***
 Din hocası: “Hz. Muhammed (s) ile Hz. Ali arasında geçen bir diyalog yazın.” demiş. Hani kitapta geçen özlü sözler tarzında, yanıtlardan biri şöyleymiş:
 Hz. Muhammed (s): Günaydın Ali.
 Hz. Ali: Sana da günaydın Muhammed nasılsın?
Sınav sonucu:100 (Yaşanmıştır.)
***
Soru: Ahmet Haşim'in en ünlü eserlerinin toplandığı eserin adı nedir?
Cevap: Best of Ahmet Haşim.

***
Deprem sırasında ortaya çıkan enerjiye ---------- denir."
 Doğru cevap depremin magnitüdü'dür fakat zeki bir arkadaşımız: "Helal olsun!" yanıtıyla okulda efsane olmayı başarmıştır.

Günün sözü
Elhamdülillah TÜSİAD karşıtıyım.

Ömer Lütfi Mete

hav hav