Diyanet ve TEMA el ele 
TEMA Vakfı uzun yıllardır Türkiye'nin toprakları ve doğal varlıklarını korumaya yönelik yürüttüğü çalışmaları bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın katkılarıyla yürütecek. Merak ediyorum acaba Diyanet, “Koç Üniversitesi’nin orman arazisini işgal ederek kendisine yerleşke alanı açması yanlış olmuştur, bu işgalin sona erdirilmesi gerekir!” fetvası verecek ve TEMA da bu doğrultuda bu işgale karşı mücadele edecek mi?  

Bu soruya karamsar bir cevap ihlsozluk.com’da Tema Vakfı’nı tanımlayan şu satırlarda mevcut: TEMA; üyeleri Türkiye'de herhangi bir yerde ağaç kesildiğinde avazları çıktığı kadar bağıran, ama Koç Grubu, “Üniversite yapacağız.”diye koca bir ormanlık araziyi katlederken üyelerinin sesi çıkmayan vakıf.

diyanet-tema


Adbullah Öcalan’dan inciler!
* İbadetini kendi dilinde yapacaksın.
* Yeşil Türkçü Faşizm her yönüyle örgütlenmiştir. Bunun içinde ABD'si de Irak'ı da var. Bir ucu okyanus ötesindedir, bir ucu Kürdistan'da (Irak) güneydedir. Ben buna 'yeni hegemonya' diyorum. (…) Yeni hegemonya Ergenekon'dan daha tehlikelidir.
* Dünyada en az bilgilendirilen kişi benim ama en küçük bir bilgi kırıntısıyla en detayına kadar yorumlayabiliyorum.  (Öcalan’ın avukatları aracılığıyla 29.9.2010’da yaptığı açıklamadan)

Mustafa Durdu’ya soralım bakalım
 Mustafa Durdu diyor ki: “Körfez savaşı yıllarında da ABD haçlı ordusunda savaş sırasında da dönüşümlü namaz kılan ABD’li askerleri övmüştü bizim dindar gazeteler. Yani, Müslüman’ı öldürmeye gelen haçlı askerleri nöbetleşe Müslüman öldürerek namaz kılıyorlardı da bizim basın “ABD ordusunda din özgürlüğü var.” diye seviniyordu. Aynı anda hem gâvur hem Müslüman olunur mu? Ya da gâvurun namazı olur mu?”
Biz de Durdu’ya soralım: “Ordu halkı Müslüman olan bir ülkenin ordusuysa ve o ordu kafirlerle beraber halkı Müslüman olan başka bir ülkeyi işgale gitmişlerse o ordudaki namaz kılanlar Müslüman mıdır gavur mudur size göre? Yoksa şöyle mi dersiniz: “Tilke meseletun ukhra (O başka mesele)!”

nato


Yumurta hakkında bildikleriniz doğru mu?
Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, bazı yiyecekler hakkında doğru bilinen yanlışlardan dolayı birçok insan istediğini rahatça yiyip içemiyordu. İşte hakkında efsaneler yazılan gıdalardan yumurta:

“Yumurta zararlıdır: Yıllardır beslenme uzmanları, yumurtanın sağlıksız olduğu konusunda bizi uyardılar. En zengin kolesterol kaynağından biri olan yumurta damarları tıkamakta ve kalp kriziyle felç riskini artırmaktadır.”

*Yanlış. Yapılan birçok araştırma, bu teorinin yanlış olduğunu gösterdi. Örneğin, Framingham Kalp Araştırması yüksek kan kolesterolünün kalp krizlerine yol açtığını ama yumurta yemek ile kardiyovasküler hastalık arasında bir bağ bulunmadığını ortaya çıkardı.

yumurta

Bosnalı Bilge
2 gün önce, Hıravatların ve büyük oranda Sırpların katliamına karşı Bosna’nın mücadelesine liderlik eden ve 19 Ekim 2003’te vefat eden Aliya İzzet Begoviç’in ölüm yıldönümüydü. Allahu Teala’nın selamı ve rahmeti onun üzerine olsun.

begoviç

Yeşilay’a üye olun
İçki ile mücadele açısından Yeşilay'a rahatlıkla üye olabilirsiniz. "Aidatlarımız ayyaşlara gidebilir." endişesi kesinlikle taşımayınız. Derneğin mecut başkanı Başkanı Muharrem Balcı "emin" bir kişidir. Bu derneğe üyelik bir "kötülüğü nehiy" imkânına rahatlıkla dönüşebilir. Yıllık aidatı da 6 TL.
http://www.yesilay.org.tr/

foto yesilay

***
Günün sözü
Meyhanede yazılan şey, cennette okunmaz. (Bulgar atasözü)

***

Muhit Derneğinde bu hafta
Ali Akpınar “Kur'an ve Sünnet diyor ki” Saat 13:00
Saim Açıkgözoğlu “Kilolarımızı yönetmek” Saat: 15:00
Yer: İstanbul Caddesi Şeref Şirin Mah. Demirok İşhanı Kat 4. (TANSA üstü) Karatay/KONYA
21 Ekim 2010 (Memleket Gazetesi)