Dişe diş kana kan intikam mı o da ne?
Osman: Filistin eylemlerinde “Dişe diş kana kan, intikam intikam!” sloganları atılıyor ama bana pek sıcak gelmiyor bu sloganlar.
Ali: Dişe diş kana kana kısası ifade eder.
Osman: Tamam da o hukuki bir ceza ile ilgili değil mi? Savaşta "intikam" naraları atmak doğru mu? Düşmana benzemek gibi bir şey değil mi bu?
Ali: Kısası ifade  eden nassların tercümesi.
Osman: Yani konu davalı davacı meselesi iken bu cihad için bir slogan olabilir mi?
Ali: Biraz Harici mantıkla üretilmiş bir slogan.
Osman: Yani nassa uygun değil mi merak ettiğim bu.
Ali: Değil, tabi kısas devletin işi. Savaşın da bir hukuku var, malumunuz.
Osman: Diyelim ki düşman bebek ve kadın öldürüyor, biz de mi öldüreceğiz? Kimyasal bomba atıyor aynı şeklide intikam mı alacağız?
Ali: Hayır ama sözgelimi kadın savaşa iştirak etmişse öldürülür. Savaş ortamında gerekmedikçe hayvanlar, bitkiler, ormanlar savaşta lüzumu olmadıkça zarar verilmez. Yaşlılar ve din adamları da bunlara dahildir.


Durdu’nun üstadı demiş ki
Geçtiğimiz haftasonu İsmet Özel Konya’daydı. Yazısından öğrendiğimize göre yazarımız Mustafa Durdu, onunla hemhal olmaktan çok sevinç duymuş. İsmet Özel’in Konya’ya gelişi hem Konya hem de Türkiye için önemliymiş. Özel demiş ki: “Günümüzde siyasal İslâm sünnete mugayirdir.” Bu, Durdu için gerçeğin en kestirme ve diriltici yumruğu imiş.
Anladığımız kadarıyla Özel, geçmiştekinden değil günümüzdeki siyasal İslâm’dan rahatsız. Acaba Durdu’nun sünnete muğayir olduğuna dair bir şey söylemeden önemli olduğunu söylediği Filistin mitingleri, siyasal İslâm denilen kavramın ne kadar dışındadır? İsmet Özel bu eylemelere hiç katılmış mıdır? Yoksa Durdu’nun aksine o, bu eylemleri de mi sünnete muğayir görmektedir? Artık Müslümanların çoğu bu sünnete muğayir olan siyasal İslâmcılığın ağına mı düşmüştür? Belki de çarpıcı soru şu: Katil Siyonist rejimin yanında mı yer alacağız yoksa dini siyasal alandan ayrı düşünmeyen Hamas’ın mı? “Hamas’a selam direnişe devam!” diyenler aslında bidat ehli midir?


Türk-Eğitim Sen’den şikayet var
Kul hakkı konusunda azami dikkat gösteren ve Türk-Eğitim Sen üyesi (hatta bir okulunda sendika temsilcisi olan) arkadaşım dertli. Nedeni Eğitim-Bir Sen üyesi öğretmenler sendikalarında sadece gazete okuyup satranç oynayabildikleri için kağıt oynayacakları zaman Türk-Eğitim Sen’e gidiyorlarmış. Bu, Türk-Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin mağduriyetine (?) yol açıyormuş. Arkadaşım, Eğitim-Bir’e yakın olduğumu düşünüp benden bu mağduriyete çözüm bulmamı istiyor. Ona şu tavsiyede bulundum: “Eğitim-Bir Sen üyeleri kağıt oynamaya gelince onlara de ki: Kâğıt oynamak caiz değil!”


Bekâra karı boşamak kolay mı?
Başbakan Erdoğan, İsrail ile yapılan anlaşmaları feshetmediği için eleştirenlere “Bekâra karı boşamak kolay!” dedi. Buradan yola çıkarak Fethullah Gülen’den (İbnu Teymiye de Fethullah Gülen gibi bekârdı ve Moğol işgaline karşı direniş önderlerinden birisiydi.) Başbakan’a kıyasla Siyonist rejime karşı daha net tavır bekleme hakkımız olduğu sonucuna varabilir miyiz?


Ankara’da Filistin eylemi
Geçtiğimiz Pazar günü Konyalı STK’ların organizesiyle Ankara’ya gidilerek Filistin’e destek protestosuna destek verdi Konyalılar. Protestoya katılan kadınları özellikle de çocuklu gelenleri tebrik etmek gerekiyor. Zira araçtan indikten sonra Sıhhiye meydanına giden uzun yolu yürüyerek kat etmek, ardından da olan biteni ağabeylerini ablalarını aşıp göremeyen çocuklarını teskin etmek, kucak isteyenleri de yaklaşık 3-3,5 saat süren eylem boyunca kucakta tutmak pek zor olmuştur. Allah ecirlerini artırsın.


Günün sözü
Ağzı olan konuşuyor, bilgisayarı olan yazıyor.

                                               Hikmet Zeyveli
hanzala