İki Taziye
Zehra Nurulhak Saatçioğlu Bandırma’da hayatını kaybetti. O, annesi ve kız kardeşleriyle Müslüman kimliğinin şahitliğini yapmış, başörtüsü eylemlerindeki aktif rolü nedeniyle hapse girmiş, çıkar çıkmaz “Bu sorunun sona ermesini istiyorum.” demişti. Allah onun ve Mısır’da hayatını kaybeden Cemal Abdunnasır’ın işkencelerinden geçmiş ve Allah’a verdiği iman sözünü tutmuş olan Zeynep Gazali’nin mekânını cennet eylesin.

Çelişki Nedir?
Moritanya’da darbeyle yönetime gelen askerlerin kendilerine “Adalet ve Demokrasi Konseyi” adı vermeleridir.
Yargıtayın Sezer’in atadığı ve siyasi eğilimleri de tescilli üst düzey hakimlerin görev almalarını “tarafsızlık ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle” reddetmemesi; ancak başbakanın Tübitak’a üç üye atama yetkisi istemesini bu ilkenin ihlali olarak görmesidir.
Ahmet N. Sezer’in başbakanın imzasını gördüğü neredeyse her kararnameyi veto etmesi ancak bu kararname askerlerin dindarlıkları nedeniyle ordudan atılmalarına dair ise hemen imzalamasıdır.

Bazılarımız
Bazılarımız vardır belki onlarca ayakkabısı olan.
Bazılarımız vardır, elbisesine uymayan ayakkabıyı asla giymez.
Bazen mağazada gördüğümüz güzel bir ayakkabıya takılır aklımız, nasılsa taksitle der hemen alırız.
Bazen ille de marka olsun deriz alırken.
Bazen arkadaşımızda aynısından var diye ertesi gün o ayakkabıyı giymek istemeyiz.
Yazlığımız ayrıdır kışlığımız ayrı, hatta her ayın kendine göre bir ayakkabısı vardır bizce.
Ve bazen
Bazen bazı insanların ayakkabı lüksü bile olmayabilir, onun için ayağına geçireceği iki pet şişe bile ayaklarını dikenli yollardan taşlardan korumaya yeter. Kaç numara olduğu, rengi, markası önemli değildir onun için, sadece ayağını korusun yeter.

Ve biz, evet biz acaba ne kadar şükrediyoruz?????


Merak
Türklere Türkiye’de Türkçe kursu açılsa rağbet görür mü? Görmez ise bu, “Demek ki Türklerin Türkçe’ye ihtiyacı yokmuş. Bu, Türkçülerin bir uydurmasıymış ve toplumu bölme niyeti taşıyormuş.” demenin gerekçesi sayılabilir mi?

Adamın Biri
Adamın biri yazmış, karısı kış.
Adamın biri yemek yemeğe bayılıyormuş. Yemiş bayılmış...
Adamın biri yiyecek bir şey bulamamış, kafayı yemiş.
Adamın biri yolda elli lira bulmuş ama ayaklı lira bulamamış.
Adamın biri yufka yürekliymiş, börek yapmışlar.
Adamın biri yumurtayı kırmış, yumurta küsmüş.
Adamın biri yüz vermiş, beş yüz istemiş.
Adamın biri yüzmüş karısı doksan dokuz
Adamın biri yüzsüzmüş, hemen gidip yüz takmışlar.
Adamın biri yüzünü kırıştırmış, karısı da çöpe atmış.
Adamın birinde dağ çiçeği, kızında su çiçeği vardı.


Seksene Varırdın 
Bir mecliste işret müptelalarından birine içkinin kötülüklerinden, özellikle insanın ömrünü azaltacağından bahsediliyor ve içkiden vazgeçmesi isteniyormuş. Ayyaş, “Ben küçük yaştan beri içerim. Vücudum sapa sağlamdır. Yaşımda altmışı geçiyor. Eğer dediğiniz gibi içki ömrü azaltmış olsaydı bu kadar yaşamazdım." demiş
Orada bulunan ahmağın biri demiş ki: "Ne biliyorsun birader! İçki içmemiş olsaydın şimdiye kadar altmışı değil, yetmişi geçer, belki de seksene varırdın."

Kick Box
Hangi parti Kick Box turnuvası düzenlemeye daha müsaittir?
Tabii ki CHP, her kurultayda müthiş teknikler sergiliyorlar. Birbirlerine tekme tokta giren AKP’li ya da Saadetli parti üyeleri olsaydı birtakım gazete veya televizyonlarda haberi şöyle okurduk veya seyrederdik herhalde: “Savaş eğitimi aldıkları belli! Bunlar cihada hazırlanmışlar ama Allah’tan birbirlerini yiyorlar. Zira aralarındaki ihtilaf olmasaydı, bunlar dünyayı kan gölüne çevirirlerdi. Allah bizi dincilerin elinden korusun.”


yüzyıl

Günün Sözü
Allah bana bir evlat vermedi, binlerce evlat verdi. Ümmetin yetim çocuklarına analık yapmamı nasip etti.
Zeynep Gazali