Kadın niçin kaburga kemiğinden yaratıldı?
Kadın; erkeğin kaburgasından yaratıldı, ayaklarından yaratılmadı. Öyle olsaydı ezilirdi. Üstün olsun diye başından da yaratılmadı. Ama göğüs seviyesinde kolun biraz altında. Korunsun diye. Kalp hizasında sevilsin diye! (Elif Uz’a teşekkürler)


Yirmi kuruşa din satmak
Londra'daki camiye yeni bir imam gönderilmiş. İmam şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyormuş. Bir gün, bilet alırken şoför 20 kuruş (İngilizcesi penny) fazla vermiş. İmam yanlışlığı, yerine oturup parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine düşünüyormuş; "20 kuruşu geri versem mi şoföre?" Ama içinden bir ses: "Çok gülünç bir rakam ve şoförün umurunda değil. Otobüs şirketi çok para kazanıyor zaten. Sadece 20 kuruş onlara bir şey yapmaz." demiş. Ve bu parayı saklayabilirim diye düşünmüş Allah'tan gelen bir hediye gibi. İneceği durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce şoförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve: "Para üstünü fazla verdiniz!" demiş. Şoför gülümsemiş ve demiş ki: "Siz caminin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır İslam’ı öğrenmek için sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum. Bilerek size fazla para verdim, nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim!"
 Otobüsten inerken imam artık bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış nerdeyse, bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış, gözlerinden yaşlar dökülerek demiş ki: "Allah’ım az daha İslam'ı 20 kuruşa satıyordum!" (Cemil Paslı’ya teşekkürler)


10 puanlık soru
Taraf Gazetesi yazarı Sevan Nişanyan soruyor: Millî Mücadele’nin öznesi olan millet hangi millettir? “Türk milletidir” diye galeyana gelecek okurlarımdan istirhamım, neden mesela Misak-ı Milli metinlerinde, Amasya beyannamesinde, Erzurum ve Sivas Kongreleri belgelerinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-yı Hukuk Cemiyeti Nizamnamesinde, Büyük Millet Meclisi kuruluş belgelerinde “Türk” tabiri hiç geçmiyor?


Başörtülü kıza, 350 bin dolar tazminat ödenecek
Zaman’ın haberine göre, ABD'de başörtüsü sebebiyle hakarete uğrayan bir kıza 350 bin dolar tazminat ödenecek. Nevada'nın Reno kentinde bulunan North Valleys Lisesi'nde okuyan Jana Elhifny adlı Müslüman kız, başörtüsü taktığı ve Müslüman olduğu için diğer arkadaşlarının hakaretlerine maruz kaldı. Konu yargıcın önüne gelmeden Bölge Okul İdaresi ile Elhifny anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre Elhifny'ye 350 bin dolar ödenecek.
Yine aynı gazetenin haberine göre, ünlü Prof. Gardner, başörtüsü sebebiyle Türkiye'deki seminerine alınmayan Gülden Esat'a Hollanda'daki toplantısı için özel davetiye gönderdi.
Gülden Esat, İstanbul'da görev yapan uzman bir psikolog. Okul psikolojisi alanında ABD'de yüksek lisans yapan Esat, kendini geliştirmek için uzmanlık alanıyla ilgili seminerleri kaçırmıyor.
Yasakçılar! Sesimiz geliyor mu? Türkiye’deki yanlışın farkında mısınız?


Göbek üzerine güzelleme
Dostlar, atışır da yiğitler hiç susar mı?
Elma ilen armut, piftek yerini tutar mı?
Adem olan light marulu hiç yutar mı?
Er kişi hazzetmez kepekten liften.
Zarar gelmez hiç UFAK bir göbekten.

Doymuş ile doymamış bir olur mu?
Sıratta galoriden sual olur mu?
Nutraswietten baklava olur mu?
Er kişi hazzetmez kepekten liften.
Zarar gelmez ORTA BOY bir göbekten.

Coşar su deli gönül börek, mantı, pizzayla.
Ürkütme gözünü hiç hacimle enle boyla.
Elastik bir heyevandır mide olur yayla.
Er kişi hazzetmez kepekten liften
Zarar gelmez hiç TAHTEREVAN bir göbekten...

Çiçek dalda güzeldir, guzu şişte.
Üç beyazı tartışmak boş bu işte.
Fikirler değişir her yiyişte.
Er kişi hazzetmez kepekten liften.
Zarar gelmez kimseye MUHTEŞEM bir göbekten...
(Yusuf Ziya Yavaş’a teşekkürler)

Günün sözü
İnsan kendinden üstün olanlara ateşe yakın olduğu kadar yakın durmalı. Çok yakın durmamalı yanmasın diye; çok uzak durmamalı donmasın diye!
Diyojen (M.Ö. 412-323)

temizlik imandan
16 Nisan 2009 (Memleket)