O Gün Gelmeden
Bir cenazenin kabre konulmasından sonra, kurtlar bedenine ilişinceye kadar, hısım akraba da taziyelerini hemen  hemen tamamlamış olurlar.
Daha sonra mirasçılar mal bölme görüşmelerine, kurtlar da bedeni parçalamaya başlarlar. Bu iki faaliyette bir bakıma birlikte sürdürülür ve bitirilir. Beden tüketilir, servet dağıtılır.
Bu hâli hayretle seyreden ruh, yaptıklarını hatırlayarak elini dizine vurmak ister. Ama ortada ne el kalmıştır ne de diz.
                                                                                              Alaaddin Başar

Neden?
Cenap Şahabeddin’e “Şu edepsize neden bir tokat vurmadın?” diye sorduklarında, “Eldivenim yoktu, iğrendim.” demiş.

Kimin Kulağı Büyük?
Kulaklarının büyüklüğüyle ünlü Galile’ye terbiyesizin biri, “Üstad! Kulaklarınız bir insan için biraz büyük değil mi?” diye sormuş.
Galile: “Doğru, benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama seninkiler de bir eşek için fazla küçük sayılmaz mı?” demiş.

Seyyidlik Kurtarır mı?
Seyyid, bazı Müslümanlar tarafından Peygamber (s)’in soyundan geldiğine ve bu nedenle diğer Müslümanlara göre daha itibarlı olduğuna inanılan kimsedir. İşte buna dair bir kıssa, hisse çıkarmak isteyene:
Bir alime sordular: “Soyunuz nereye ulaşıyor?” Alim  cevap verdi: “İnsan, soyu ile bir yere ulaşamaz. Hz. Nuh’un oğlu, Hz. Lut’un hanımı, Hz. İbrahim’in babası ve Hz. Muhammed’in amcaları cennete ulaşabildiler mi?”

Boynuz ve Akıl
Bir gün Ebu Hanife ve arkadaşları yolda yürürken aniden karşılarına bir inek çıktı. Ebu Hanife hemen ineğe yol verip kenara çekildi. Çünkü inek üzerlerine geliyordu. Yanındakiler gülerek şöyle dedi: “Yahu bir inekten mi çekiniyorsun?” deyince Ebu Hanife, “Elbette. Onun boynuzları var benimse aklım.”

Kaza
Yolculardan biri, namaz vakti geçmeden otobüs şoförüne birkaç dakika mola vermesini rica etmiş. Şoför: “Kaza edersiniz, efendim!” demiş. Yolcu kibarca, “Ben kaza etmeden , ya sen kaza edersen!” demiş.

Çelişki Nedir?
Hükümetin, YÖK’ün yetkilerini sınırlama girişimi karşısında, “Üniversite siyasetin boyunduruğuna giremez.” şeklinde tepki vermek ancak bu kurumun askerî darbenin ardından kurulmuş olmasına hiçbir itirazda bulunmamaktır.


parolayı söyle
Günün Sözü
Felaketin bir iyiliği varsa, hakiki dostlarımızı bize göstermesidir.
Nihat Asya