BBC, Ortadoğu muhabirinin Filistin lideri Yaser Arafat’ın Paris’e giderken göz yaşlarını tutamadığını söylemesi nedeniyle BBC’ye ‘500 dinleyici tepkisi’ ulaştı. Bu duyarlı gazeteciye destek olmak için 500 dinleyici aramış mıdır? Nerede!?
Tersinden de olsa İsrail destekçisi dinleyicileri tebrik etmek gerekir. Zira dünya çapında takriben on milyon nüfusları var ve ses getirmeyi biliyorlar. Darısı sayıları milyara ulaşan nice topluluklara…

Tebrikler Tüketiciler Birliği’ne!

Kamu Personeli Dil Sınavı ve benzeri sınavların sadece Ankara’da yapılmasını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, “Yurdun dört bir yanından, onbinlerce insanı Ankara’ya gelmeye mecbur etmek, çağdışı bir yöntemdir.” dedi.

Çok haklı… Sınavların sabah erken saatlerde başlaması nedeniyle Ankara dışından sınava katılacaklar bir gün önceden Ankara’ya gelmek, bir gece Ankara’da konaklamak zorundalar. Yine Ankara’ya uzak onlarca ilden, çoğu kez kış koşullarında Ankara’ya gelmek zorunda olanlar, daha çok yol masrafı yapmakta, sınav için ayırdıkları enerjiyi yollarda tüketmektedirler. Bu durum bir diğer açıdan da, fırsat eşitsizliği anlamına gelmektedir.
Bu derneği tebrik etmek isterseniz
Tel:(212)567 97 44    Faks:(212)567 36 47
www.tuketiciler.org   E-Posta: bilgi@tuketiciler.org


Gerçek Bir Dahinin Çözümleri

Selimiye camisisinin zemini gevsek toprakmış. Bu nedenle minarelerinin yakın zamanda yıkılacağı fark edilmiş. Uluslararası bir grup bilimadamı toplanmışlar. “Nasıl kurtarırız bu tarihi minareleri?” diye kafa kafaya vermişler. Sonuçta en son teknoloji olan metal kelepçelerle minarelerin temellerini sabitlemenin en iyi çözüm olduğuna karar vermişler.
 Minarelerin temellerini açınca, koymayı düşündükleri kelepçelerin aynısıyla karşılaşmışlar. Mimar Sinan bilmem kaç yüzyıl önce aynı şeyi düşünmüş meğerse.

İslâm Dünyası İkiye Bölündü!

Kanal 7 Ramazan Bayram’ını bazı İslâm ülkelerinin cumartesi bazılarının da pazar günü kutlamalarını böyle haber verdi. Gören de diyecek ki bu da bayram sevincimizden birisi. Yaşasın ikiye bölündük. İyi de bu farklılık yeni değil ki! Yıllardır İslâm aleminin bir kısmı içtima (kavuşum), bir kısmı da rüyet (görme)i esas aldığı için bu ihtilaf sürüyor. Umarım kanal 7 “İslâm alemi bölük pörçük. Orada hayat yok!” anlayışını kuvvetlendirmek için bunu yapmıyordur.

Paradoks

Ramazan Bayram namazını kıldığım caminin imamı, “İslâm dünyasının bir kısmı zulüm, işgal ve sömürü altında inlerken, biz hamdolsun ‘özgür ve bağımsız’ bir hayat sürüyoruz.” dedi. İnsanın, “What is özgürlük?” “What is bağımsızlık?” diyesi geliyor.

Matematik


Saddam Hüseyin'in 25 yıllık iktidarı döneminde, ezici çoğunluğu Şii ve Kürt olmak üzere 300 bin kişiyi öldürmüştür. Amerika, bu sayısının üçte birine, sadece 18 ayda ulaştığına göre Bush eliyle öldürülen insan sayısı kaçtır?

Özgür Koyun


19.11.2004 Memleket Gazetesi/Konya