Muhit sizi bekliyor!
Konya’nın (Belki de Türkiye’nin demeliydim.) en güler yüzlü derneği MUHİT’in yeri önümüzdeki cumartesi (1 Kasım 2008) saat 13:00’te açılıyor. Derneğin yetkilileri muhabbet ve hareket isteyen, muhsince ve temiz bir hayat sürmeyi hedeflediklerini söylüyorlar. Dernekleriyle böyle bir hayatı teşvik edeceklerini vurgulayarak, benzer hislere sahip herkesi derneklerinin açılışına davet ediyor ve derneklerini şöyle tanımlıyorlar: “Muhit: Güler yüzlü bir ciddiyet!”
Adres: Adres: Şerefşirin Mah. Şerafettin Cd. Demirok İşhanı Kat 4 KARATAY/KONYA (Şems-i Tebrizi Camii ile Şerafettin Camii arka kapısı arasındaki İstanbul Caddesine giden yolun solunda TANSA AVM alışveriş merkezi üstü)

Zübeyde hanım da mı şeriatçıymış?
Mustafa Armağan’ın Zaman Pazar Eki’ndeki yazısına göre Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde hanım vasiyetinin ilk maddesinde ölünce dedegân (bununla Mevlevi dervişlerinin kastedildiğini Şemseddin Sami yazıyor) ve tehlilhân (cenazelerde yüksek sesle "La ilahe illallah" diyen) efendilerle beraber kabrine götürülmek istemiş. Arıca defnedildiğinin üçüncü günü akşamı hafızlar, hocalar, akraba ve ahbapların akşam yemeğine davet edilerek yemekten sonra Kur'an-ı Kerim'den cüzler okunması ve duanın ardından hafız ve hocalara para dağıtılması için 450 lira kâğıt para bırakmış.
Şimdi soralım bakalım Kamer Genç ve onun gibi Cumhuriyet’e anlam yükleyenlere: Zübeyde Hanım’ın bu vasiyeti Cumhuriyet felsefesine uyar mı? Oğlu Mustafa Kemal olduğu için verebilecekleri kuvvetle muhtemel cevap şu: Gık!

Bereket Hüseyin Ubame (Barack Hussein Obama) kaç yaşında?
Vakit gazetesinin en çok okunan yazarlarından Hasan Karakaya: “Bence, adına "küresel kriz" denilen bu kriz, "reel" değil, tamamen "sanal" bir krizdir. Ve bu kriz, "ABD seçimlerine kadar" devam edecektir... "Paraya hakim" olan, dahası "paraya hükmeden" bir avuç Yahudi, eğer Barack Obama'yı dize getirebilir ve onunla "uzlaşma" yolu bulabilirse, bilesiniz ki, "kriz" anında biter!.. Olan "keriz"lere olur!.. Uzlaşma sağlayamazlar ise, "pes ettirinceye kadar" krizi körüklerler!.. Zira, "1929 krizi"nde de böyle olmuştu!..” diyor. Paraya hükmedenler 1929’da da mı Obama’yı devirmeye çalışmışlardı? Bu durumda Obama’nın en az 110 yaşında olması gerekmez mi?

Moslim
Belçika’da Faslı Müslümanlar ‘Moslim’ adı taşıyan bir parti kurma hazırlığında. Belçika’nın Antwerp kentinde kurulacak olan Moslim Partisi, 2012 yılında yapılacak olan yerel seçimlere de katılma planı yapıyor. Peki, Faslı kardeşler Türkiye’de yaşasalardı, bu partiyi kurabilirler miydi? El cevap: Hayır! Ne yaparlardı ya? Partilerinin adını şöyle koyarlardı: Muhafazakâr!


Kim kimdir?
Asım Öz başarılı bir yazar. Şu sıralar Pınar Yayınları’ndan Ali Şeriati üzerine edisyon bir kitap hazırlığında. Bir yandan da okumaya yetişemediğim sayıda yazıları ve röportajları yayınlanıyor, dergilerde, web sayfalarında. Göz gezdirdiğim son röportajı kapa(tıla)n Nokta Dergisi genel yayın yönetmeni ve Taraf Gazetesi yazarı Alper Görmüş ile yapılmış.
İşte Görmüş’ün "yeniden" çizdiği yüzlerden bazıları:
Abdullah Gül: Cumhuriyetçilerin cumhuriyetçi çıkmasından korktuğu cumhurbaşkanı
Şener Şen: Yerlilik ve modernliğin ideal bileşimi
Emre Kongar: "Sosyo"nun zapt-u raptının lojis(tiğ)i…
Ertuğrul Özkök: Gazetesi gibi: Sadece gündelik hayatta sivil...
Alev Alatlı: Dünyanın kaybolan büyüsünü ararken kaybolan yazar…
Durmuş Yılmaz: İlk "zenci" Merkez Bankası Başkanı
Nuri Bilge Ceylan: Hayatın sıkıcılığıyla dürüstçe yüzleşen sinemacı
Bekir Coşkun: Delili kendi varsayımı olan yazar
İlhan Selçuk: Yüceliğin kötülüğü…
Erkan Oğur: Yalınlığın manifestosu…

İdol
Medya dünyasına Star Gazetesi'ni alarak giren Ethem Sancak, Kanal 24'ü kurduktan sonra tartışmalarda hep hedefteki isim oldu. Eski komünist, Aydınlıkçı, CHP delegesi, yeni TÜSİAD üyesi ve medya patronu Sancak: “Tayyip Erdoğan Benim İdolüm; ben onun sevdalısıyım...” demiş.
Kendisine tavsiye: “İdol put demek. Bil ki o fani, bir gün ölecek, asıl ibadet Allah’a.”

Günün sözü

Küsenin zararı en çok kendinedir.

gazze