Milli Din Girişimi mi?
Murat Kayacan anlatıyor: “Bir toplantı için İstanbul’daydım. İstanbul dönüşü (25/3/2006) Haydarpaşa tren garından hareket etmeden önce namazı gar yakınındaki camide kılıp öyle trene bineyim dedim. Bir de baktım ki kıble tarafına kocaman bir Türk bayrağı asılmış. Namazı bitirince imam ile bunun hikmeti üzerine konuştum. İmam, daha önce cemaatten benim sorduğum gibi kıbleye niçin bayrak asıldığını soranlar olduğunu, asma kararının cami derneği tarafından alındığını ve müftülüğün de onay verdiğini söyledi. İmam, “Anadolu’da bazı camilerde bayrak var.” denilerek ikna edilmiş. Ona Anadolu’da bulunduğumu gittiğim illerde değişik camilerde namaz kıldığımı ancak bayrak asılan bir camide ilk defa namaz kıldığımı bunun doğru olmadığını, hele hele bu tuhaf uygulamanın İslâm dünyasından Türkiye’ye gelen ve trenle Anadolu’yu gezmek için Haydarpaşa’ya gelip bu duruma şahit olan misafirleri inciteceğini ve gazeteci olduğum için de bu konu ile uğraşacağımı söyledim.”
Bu anektoddan yola çıkarak bazı sorularım olacak:
“Bu bir “milli din” girişimi mi? Amerikalı Müslümanlar da bu camiye bir ABD bayrağı asmak isterlerse bu isteği hangi gerekçeyle geri çevirirsiniz? Hadi bu farizayı geçelim, İslâm dünyasındaki diğer ülkeler bayraklarını gönderseler hangi nedenle “Yok olmaz!” dersiniz? Hayır, “Ne demek memnuniyetle camileri bayraklarla donatırız!” diyorsanız camilerin “resmi bayram kutlama” mekânlarından ne farkı kalır? Sayın diyanet yetkilileri! Sizden bu konuda bir açıklama istiyorum. Lütfen izah ediniz!

Sorular
Muhammed (9)’in sorusu: “Tamam, okuma, yazma ve konuşmayı öğrendik. Daha ne diye okulu devam ettiriyorlar?”

Uzaydayız
-Aloo Houston!
-Dinlemedeyiz. Devam et. Tamam
-Abi salak Orçun mekiğin anahtarını içerde unutup çıkmış ay yürüyüşüne.
-Ee?
-Kaldık abi yani burada. Camı kırdım ben telsize uzanabilmek için. Yani artık içeri girsek de değişmiyor. Sonradan aklıma geldi cam kırılınca şey olacağı.
-(Houston görevlisi ofisteki basın sözcüsüne) Geçen ay uzaya gönderilen iki astronotumuz elim bir kaza sonucu yaşamlarını yitirmişlerdir". Aynen bu metni yayınlıyorsun. Hadi gözüm.

Matrak sorular
  1. Arkadaşınız, "çantamda kaç elma olduğunu bilirsen, üçünü de sana vereceğim," diyor. Çantasında kaç elma vardır?
2. Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun baş harflerinden elde edilen TRT harfleri neyi temsil eder?
3. TM harfleri neyi temsil eder?
a. Ticari Marka b. Transandantal Meditasyon c. Türk Malı  d. Yukarıdakilerden Hepsi

Atatürk’ü Yok
Marketin birine bir turist gelmiş bir şeyler almış, sonra Türk parası çıkaramamış dolar uzatmış kasadaki adama. Adam para sahte mi değil mi diye kuşkuya düşmüş. Paranın orasına burasına bakmış. Evirmiş çevirmiş anlayamamış sahte olup olmadığını. Bakmış böyle olmayacak parayı sırada bekleyen Temel'e uzatmış. 'Bir de sen bak hele' demiş. Temel paranın bir altına bir üstüne bakmış sonra masanın üstüne atmış ve 'Bu para sahte' demiş. Herkes şaşırmış, “Nasıl anladın bu kadar çabuk?” demişler.
Temel şöyle cevap vermiş: 'Bunun üstünde Atatürk resmi yok!’

Adamın Biri
Adamın birinin tansiyonu düşmüş ama kırılmamış.
Adamın birinin uykusu gelmiş içeri almamış.
Adamın birinin yemeği taşmış ama toprak değilmiş.
Adamın cani çıkmış, bir daha yerine takamamışlar.
Adamın kulağı delikmiş, küpe takmış.

Öğrenci Evi
Öğrenci evi zil sesinin günün her saati duyulabileceği, istiap haddinin tahmin edilemediği ve bir gece uyumak için kalan insan sayısı rekorunun sürekli yeniden kırıldığı neşeli ve samimi bir ortamdır.
Öğrenci evinin her köşesinde yatılabilir. Her saat kalkılabilir.
Kahvaltı 16.00' da öğlen yemeği 22: 00’de ve akşam yemeği de 03: 45 de yenebilir.
Öğrenci evinde 24 saat kesintisiz muhabbet olur. Vardiyalıdır, yorulan gider yatar yerini uyanan alır. (Yusuf Z. Yavaş’a teşekkürler.)

Günün Sözü

Mutlu bir evlilik, bağışlamayı bilen iki kişinin birleşimidir.  Robert Quillen

bozuk asansör