Merak
Atatürk ilkeleri arasında, “Yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla tutuklanan birisine sahip çıkmak” var mı?
Ramazan’da insanların camilerden fazla türbelere ve yatırlara koşup orada dua ettiklerine dair televizyon haberleri bizi sevindirmeli mi, üzmeli mi?
Kabirler, türbeler olmasaydı, ya da insanlar oralardan beklentilerde bulunmak yerine tevhid ve adalet için çaba gösterip karşılığını “sadece” Allah’tan bekliyor olsalardı, acaba nasıl bir dünyada yaşıyor olurduk?
Celaleddin Rumî’ye ait, “Tüm doğru ve yanlış telakkilerinin ötesinde bir alan vardır. Gelin orada buluşalım!” sözü günün sözü olabilir mi?
Son model tıbbî aletleri temin etmiş bir hastane hastalarını denek durumuna düşürmüş olmaz mı?

Elimden Gelen Budur
Nebraska'da yaşlı bir adam vardı. Patates ekini için bahçeyi sürmesi gerekiyordu. Fakat bu çok zor bir işti. Tek oğlu olan David ona yardım edebilirdi ama o da hapisteydi. Yaşlı adam oğluna bir mektup yazdı ve durumunu izah etti:
”Sevgili David, Patates bahçemi belleyemeyeceğimden kendimi çok kötü hissediyorum. Bahçeyi kazmak için oldukça yaşlanmış sayılırım. Burada olsan bütün derdim bitecekti.
Biliyorum ki, sen bahçeyi benim için hallederdin.”
                                                                                              Sevgiler Baban...
Yaşlı adam, bir kaç gün sonra oğlundan bir mektup aldı:
”Babacığım, Allah aşkına bahçeyi kazma, ben oraya cesetleri gömmüştüm.”
                                                                                              Sevgiler David...
 Ertesi gün sabaha karşı 4'te, FBI ve yerel polis çıkageldi. Tüm sahayı kazdılar. Ama hiçbir cesede rastlamadılar. Yaşlı adamdan özür dileyerek gittiler. Aynı gün yaşlı adam oğlundan bir mektup daha aldı:
”Babacığım, Şimdi patatesleri ekebilirsin. Bu şartlarda yapabileceğimin en iyisini yaptım.”
                                                                                              Sevgiler David…


Elalemde Ne Ses Var?
Hafta sonu Ankara’ya –yanlış görmediysem- Ali Bektaş Bey ile aynı otobüste gittik. Otobüs hareket etmeden önce koltuğumdan birkaç koltuk geride, yanındaki arkadaşıyla birkaç cümle konuşurken duydum. Allah ona ne güzel bir mikrofonik ses vermiş yahu, benim sesimin ise bir orijinalliği yok, nasip!

Kontur Turizm ile Yolculuk
Ankara’ya yolculuk gayet iyi gidiyordu. Ta ki, muavin arka taraftan ön tarafa doğru “yoğun bir dumanlama kokusu” ile gelene kadar! Olay Ramazan’da ve verilen moladan yaklaşık 1 saat sonra oluyor, dikkat!
Ramazan’da olması bir fecaat, profesyonellik bağlamında ayrı bir fecaat!

Süper FM
Süper FM, spor haberlerini “Beşiktaş Konya’da moral arayacak.” diye verdi. İyi de bu haberi Konya’da dinleyenlerin morali bozulmaz mı? Bir radyo kendisini dinleyen illere ait takımlar arasında ayırım yapabilir mi?

 Anladıysam Ne Olayım
Adam karakter olarak ortalama bir tip ise, makul olduğunu şöyle izah edenler var: “Şey adam yani öyle şey birisi değil!”

Babamı Hiçbir Alevi Yenemez
Yıllar önceydi. Babam hiçbir Alevinin kendisini tartışmada yenemeyeceğini iddia ediyordu. Nasıl yani diye sordum. İşte anlattıkları:
“Onlara şöyle diyorum: ‘Kaç tane kutsal kitap var?’ Diyorlar: ‘Dört!’
Diyorum ki: ‘O zaman beşinci mezhep nereden çıktı?’ kala kalıyorlar!”

Diyalog
Diyalogun taraflarından birisi 62 yaşında bir teyze.
-Bu cumartesi konuşmacı olarak Mehmet Pamak geliyor. Sen de git dinle.
-Beni konuşturmayacaklarsa ne gideyim?

Fehmi Koru ile Haber Saati
Kanal 7’nin haber saati şahsım adına tam bir hayal kırıklığı. Zira Fehmi Koru her kesime çiçek dağıtınca, hiçbir şey demeden haber saatini bitirmiş oluyor. Biz de onun geniş birikiminden hiçbir şey alamıyoruz. Kanal 7, popüler kanalların yolundan giderek reyting yükseltecekse, yaptığı taklit ettiği kanalları övmenin ötesinde bir şey midir?

AB Müzakere Çerçeve Metni
Bu metni taraflı olduğu ve AB çıkarlarını koruduğu yönünde eleştiriyoruz da bir Hıristiyan ülkesi İslâm ülkeleri birliğine dahil olmak isteseydi, onlara neredeyse sünnet olma şartı getirmez miydik?

Biliyor muydunuz?
Volkan, Romen mitolojisinde ateş ve metal işçiliği tanrısıdır.
Günün Sözü
İyi bir teori kadar pratik bir şey yoktur.

Kurt Lewin

bir dost