Kur'an Sempozyumu ve Rüzgâr
Sempozyum geçtiğimiz Cuma günü saat 20: 00’de başladı. Misafir Endonezyalı Nakîb el-Attas olunca ilgi büyük ve salon da hınca hınç doluydu. Salonu havalandırmak için klimalar açıldığında sağımdaki ve solumdaki dinleyicilerin tepkisi şu oldu: “Bayağı rüzgâr çıktı ya!”

Nakîb el-Attas
Nakîb el-Attas’ı ilk defa IX. Kur'an Sempozyumu’nda gördüm. Attas’ın görünümünden yola çıkarak şunu söyleyebilirim: Levent Kırca’nın dini bütün hali.

En Kötü Hediyelerden Biri de Nedir?
Katıldığınız herhangi bir programda programı düzenleyenlerin reklam amacıyla size hediye ettiği “arasıra yazan” tükenmez kalemdir.

Ahmet Gesili ve Ahmet N. Sezer
Show TV’de yayınlanan Hacı adlı filmdeki olayların etrafında döndüğü Hacı Hayrullah’ın, “kaba saba” davranışlar gösteren oğlu Ahmet gerçek olsaydı, Cumhurbaşkanı Sezer’in “Kamu düzeni için dini yaşam kısıtlanabilir.” şeklindeki sözleri karşısında ne derdi?

Merak
Başbakan Tayyip Erdoğan, kendilerini engellemeye çalışanlar olduğunu anlatırken: “Gözümün içine bakın anlarsınız.” demiş. Bu sözün patenti Süleyman Demirel’e ait değil mi?

Şimşek Suresi
9. sınıfa giden ve sure adı ile yazar soyadlarını dipnot gösterme hakkında bir bilgisi olmadığı anlaşılan bir öğrenci, Murat Kayacan’ın Haksöz’deki bir yazısı üzerine ona şöyle bir soru sormuş: “Siz bu yazıyı yazarken, niçin hep Şimşek suresinden kaynak gösterdiniz?”

Cumhur Ulema
Bir tefsir hocası Kur'an ile ilgili bir konuyu anlatırken, “Cumhur’un görüşü böyledir.” diyerek konuşmasını sürdürüyormuş. Literatüre vakıf olmayan yani cumhurun “âlimlerin çoğu” anlamını geldiğini bilmeyen sohbet katılımcılarından birisi sormuş: “Üstad ikide bir olumluluk atfederek ‘Cumhur’un görüşü budur.’ diyorsunuz. Bu Cumhur dediğiniz âlim Ebu Hanife’den üstün müdür?”

Türkçe’ye Katkı
Katkıyı yapan İbrahim (4): Yemek yemeyeceğim, benim karnım “doyuk”.

Paradoksal Kardeşlik
“Kardeşçe yaşayalım.” demek aslında birbirimizi kıskanalım, eşitlik talebinden vaz geçelim demek değil midir? Kardeşlerin her şeyi “kardeşçe” paylaştıkları ne kadar sıklıkla görülebilir ki?

Elim Alışmadı Gitti
Bilgisayarda terör kelimesini ne zaman yazmaya çalışsam (F klavye kullanıyorum.) törür şeklinde yazıyorum. Ne hikmetse bunu bir türlü beceremiyorum. Bu kelime bana göre değil demek ki! Size buradan bir sır daha vereyim. İngilizce hocalarına aniden sorun bakalım, “Süpürgenin İngilizcesi neydi?” diye. Bunu bir çırpıda söyleyemediklerini görürseniz şaşırmayın. Bu da onların zaafı.

İlginç Sorular İlginç Cevaplar
(Lütfen bu esprileri yazı değil konuşma dili kuralları açısından okuyunuz.)
1. Adamın biri havuzdan çıkmış Havluyla kurulanmaya çalışıyormuş ama bir türlü kuru hal gelmeyi başaramıyormuş. Neden?
Çünkü adamın yaş günüymüş.
2. Yere Düşmeyen Kalem Hangisidir?
Pilot Kalem
3. Cem'in sana selamı var.
-Hangi cem in?
-sivilcemin.
4. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmuşlar o da nereye gitmiş?
Şehre yerleşmiş.
5. Yıkanan tona ne denir?
Washington
6. Adamın biri Hindistan’da yürüyormuş. Kafasına Buda heykeli düşmüş ne demiş?
Başıma buda mı gelecekti?
7. John Wayne'nin ebesinin adı nedir?
Ebeveyn uhauhauha

Neymiş
Amerika'da kadının biri evine gelir ve kocasını mutfakta titrerken görür. Belinden su-kaynatıcıya doğru bir kablo gitmektedir. Kadın hemen kalın bir tahta parçası bulur ve adamın koluna vurarak onu elektrik şokundan ayırmaya çalışır. Adamın kolu iki yerinden kırılır. Sonradan anlaşılır ki, kocası orada mutlu bir şekilde wallkman dinlemektedir.
(Neymiiiiiş: Kadınlar bazen erkeklerin mutluluğuna engeldir.)
Bir terorist postaya bombalı mektup verir. Posta ücreti eksik ödendiği için mektup kendisine geri postalanır. Her şeyi unutan terörist mektubu açınca parçalanarak olur.
( Neymiiiiş: Unutkansan terorist olmayacan)

Sizce de ilginç değil mi?
İnsan 10 YTL sadaka verecek olsa bu miktarı çok bulur ama 10 YTL ile mağazadan bir şey almaya gitse alacak birşey bulamaz.
İnsan duyduğu dedikoduya hemen inanır ve kabullenir ama kesin doğru olduğunu bildiği bir şeyi inat ederek hemen kabullenmez.
İnsan cennete gitmeyi ister ama hiçbir şey yapmadan. (Ahmet A. Gök’e teşekkürler.)

Günün Sözü
Yaratılmış olan hiçbir varlık kendisinden büyük değildir.

Sait Reçber
marsta hayat var mı