Küçük bıçak
İbrahim (4), şekildeki gibi küçük bir bıçak yanına da noktalar koyarak başladı hikâyesini anlatmaya: “Bak bu küçükleri yakalıyormuş, bu da çekilmiş buraya. Bu da bıçağa buradan girmiş çıkmış çıkmış, sonra ateşlemiş, sonra mezara gömmüşler. Sonra bıçağın altına girmiş. Sonra da orada ölmüş. Tamamen ölmüş. Mezara gömmüşler. O da Allah’ın oraya gitmiş.
Oradan da bir bebek geliyormuş. Ondan sonra mezarın içine girmiş, bakmış bir tane dede varmış. Şu bebek de gelmiş, bakmış anneanne varmış bir tane de.
Bu arkadaşı da zayıfmış. Ondan sonra o geliyormuş. Arkadaş değilim demiş. Oradan gelmiş. Sonra bunu öldürmüş.
Sonra kötü bebek kötü yazının içine bakmış yılan çıkmış. Bunda da bir sürü para çıkmış.
Şu da onları koruyormuş. Sonra da o her yazının içine bakmış. Birisinde bir tane para bulmuş, elli bin lira. Ondan sonra korumalar gelmiş, ikisini de öldürmüş. Sonra da bu bebeğin yanına gitmiş, bebeği de almış gitmiş.

Gelecek nesil nasıl sobe diyecek?
Diziler seyreden haberlere az buçuk kalak veren çocuklar saklambacı artık şöyle oynayacak: “Önüm, arkam, sağım, solum çete!”
ÖSYM hacca da müdahale ederse
Hacca gidemeyen tüm hacıları hacca göndermek, bu sene hiçbir yeni hacı adayının müracaatını kabul etmemekle bile çözülemez hale geldi. İster misiniz ÖSYM hacıları sınavdan geçirsin ve belli bir puanı alamayan hacca gidemesin ve bu sırada da örtünme krizi yaşansın?

İnceliğin böylesi
Dün vefat yıldönümünü idrak ettiğimiz Hz. Aişe anlatıyor: "Rasulullah (s), bana: Ben senin bana kızdığın ve benden razı olduğun zamanları biliyorum.' buyurdu. Ben: ‘Bunu nereden anlıyorsunuz?’ diye sordum. O da: ‘Benden razı oldun mu bana: ‘Muhammed'in Rabbine yemin olsun!’' diyorsun. Bana öfkeli olunca: "İbrahim'in Rabbine yemin olsun!'' diyorsun'' dedi. Ben: ‘Doğru, ey Allah'ın Resulü, ben sadece senin adını terk ederim.’ dedim.''
Hayırlı aile reisi nasıl olur?
Eve geldiğinizde hanım seviniyor, çocuklar koşarak sizi karşılıyorsa hayırlı aile reisisiniz. Siz kapıdan girerken hanımın sinirleri geriliyor, çocuklarda köşe bucak kaçıyor, sizden uzaklaşma ihtiyacı duyuyorsa bilin ki, siz hayırlı aile reisi olamamışsınız (Y. Ziya Yavaş’a teşekkür).

Hakikat ve mecaz
Konya’da su, sudan ucuz.

Cesaret
Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla: “300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor.” der. Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der: “Biz de onlara yaklaşıyoruz.”

Hikmetli sözler
Çok ibadet eden bir kulun bu ibadetinden dolayı ümitlenmeye hakkı yoktur. İbadetini aksatan bir insanın da bundan dolayı ümitsizliğe düşme hakkı yoktur. Ümit Allah’ın ikram hazinelerinden bir hazinedir. Dünya da ahiret de ancak böyle kazanılır.

Houston
-Houston?
-Sorun nedir?
-Abi  ben çok sıkıldım burada, şu   dönüş  tarihini öne  alalım diyecektim.
-Olur mu, daha  Satürn'e gidip  örnek  alacaksınız.
-Abi   ben  hep örnek almışımdır  Satürn'ü zaten, bir an önce dönelim diyorum.
-Ya   Apollo  bak  sinirimi bozma, kitlerim  kumanda aletlerinizi  buradan, bi daha dönmek  nasip  olmaz dünyaya.
-Ama  abi  ya.
-Sus.


Sağlıklı bir hayat için
Gülmeyi hiç ertelemeyiniz. Ruhunuzun en iyi ilaçlarındandır.
Gece uyku ortamının karanlık olması, yorgunluk durumlarında ise öğleyin kısa sureli uykular iyidir. Vücudumuzdaki pek çok yenileme işlemi gece, kısa sureli uykularda da günlük tamiratlar yapılmaktadır.
Fırsat buldukça toprağa çıplak ayakla basınız. Tüm olumsuzluklarınız toprağa geçer.
 Her gün 5 dakika gözlerinizi kapatıp hiçbir şey düşünmemeyi öğreniniz. Bu sizin yeniden doğumunuz gibidir.
Yaşamınız boyunca, vücudunuzu çok kötü üşütmemeye çalışınız.

Günün sözü
Muhalefet etmeyi ihanet etmekle karıştırmamalıyız. Edward R. Murrow, (1908-1965)

dikkat köpek var