Kimya ve Dua
Keyif çatacağım diye bir yandan bilgisayarda çalışıyordum, bir yandan da çay içiyordum. Maalesef birkaç damla çay dizüstü bilgisayarımın üstüne dökülüverdi. Entelektüel adam olduğumdan şekersiz çay içiyorum ya, şekersiz çay pek hasar vermezmiş. Dileğimiz makinemizin hiç hasar görmemesi ya, işte konuyu anlattığım kimyager arkadaşımın bilgisayarım için yaptığı dua: “İnşallah madde, özelliğini göstermez ve paslanma olayı gerçekleşmez!”
En zor an
En zor an belki de ciddi olduğunuz bir anda “dalga geçtiğinizin” düşünülmesidir.
Nereden Nereye
Dikkatinizi çekiyor mu bilmem STV’deki uhrevî/manevi içerikli filmlerin iyi hanım karakteri açık, kötü hanım karakterleri de kapalı tipler oluyor genellikle. Açık karakter çoğunlukla iyi kalpli, kapalı olanlarsa kötü niyetli kimseler oluyor.
Durum ahirette de değişmiyor. O kadar da değil diyeceksiniz ama onu da kanal, şöyle hallediyor. İyi kalpli açık karakter tam ahirete geçecekken kötü karakter onun başındaki örtüye asılıp çıkarıyor. Ve bu sayede de ahiret animasyonunda bile başörtüsü sorunu çözülmüş ve televizyon da bu sayede “herkese hitap eder” hale getirilmiş oluyor.
Aynı sorun büyük marketlerimizde de var. Onların da reklamlarında kullandıkları “ortalama” ailenin anne üyesi başı açık. Yani başörtüsü hem yasakçılar hem de Allah rızası için yola çıkanların en azından bir kısmınca hayattan uzaklaştırılıyor. Üzücü ama gerçek!
Diyalog
-İmren bu makine sana bir yıl zor gider.
-Niye?
-Bu kadar çalışmaya kafa dayanmaz ki zavallı bilgisayar ne yapsın!
Comenius
Comenius eğitim camiasını ilgilendiren bir Avrupa Birliği projesi. Konya milli eğitim müdürlüğü, Afyon’da düzenlenen seminerlere öğretmenlerin gitmesi için servis imkânı sununca epeydir görüşemediğim bir arkadaşımla görüşme imkânı buldum. Arkadaşıma daha sonra da görüşebilmek umuduyla enineboyuna.net uzantılı adresimi verdim. Not almadığı için sordu: “Hocam e mail adresinizi tekrar alabilir miyim, neydi“iyisiylekötüsüyle.net” mi idi?”

Merak
En Ti (NT) okunuşuyla kendisini tanıtan mağaza hangi gerekçeyle Ne Te (NT) mağazaları haline gelmiştir?

Ben de
Devlet tiyatrosundan bir arkadaş, bir oyun için mi ne artik, Akçaabat'a gitmiş. Ekip olarak şehir merkezine gelmişler. Kafalarını kaldırınca koca bir bez afiş görmüşler. Afişte şöyle yazıyor: “Ben de sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim. AKÇAABAT BELEDIYE BASKANI” (internetten)

Adres
Uludağ üniversitesi bahar senliklerinde geçiyor olay. Kalabalıktan uzak bir fakültenin yakınlarındaydık. 100 metre ileriye bir helikopter indi. Aletten biri eğilerek indi ve bir talebeye yaklaştı. Takriben 1 dakika konuştuktan sonra adam helikoptere bindi ve tekrar havalandılar. Biz biraz şaşırdık ne oluyor, diye ama esas bomba o talebeye adamın ne sorduğunu sorduğumuzda inmişti beynimize. Adam adres sormuş. (internetten)

Pokemon muyum Lan Ben?
Malum servis şoförümüz sıkışık trafikte hareket edemez halde beklerken (Gayet de hakliydi çünkü önündeki arabalar kuyruk olmuştu) arkadan kornaya abanan araç sahibine camdan sarkarak "Pokemon muyum lan ben, arabaların üzerinden uçayım!" diye bağırarak tüm servisi yere yıkmıştı. (internetten)

Anlaşıldı Tamam
Seyyar satıcının biri Anadol pikabıyla bir şeyler satmak için megafonunu kullanarak yüksek bir sesle bağırmaktadır:
- Domates, biber, patlıcan...
Arkadan trafik polisi: -Seyyar satıcı kenara çek!
Satıcı: - Anlaşıldı, tamam!

Biliyor muydunuz?
AB ülkelerinde eğitim görmek isteyen ancak bu birliğe üye olmayan ülkelerin gönderdiği öğrenciler birkaç kat daha fazla ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Daha Büyüğü Var mı?
“Allah diyor ki: Ben yerlere ve göklere sığmadım, bir kulumun kalbine sığdım.” sözünden daha güzel bir söz var mı?
Var! Bu sözün içinde yer almadığı Kur’an!

Günün Sözü
Medyada bizi yansıtma şekillerinden nefret ediyorum. Siyah bir aile görüyorsunuz. “Yağmacılık yapıyorlar.” diyor. Beyaz bir aile görüyorsunuz. “Yiyecek arıyorlar.” diyor.

(Rapper Kanye West) Katrina kasırgasının ardından

iski iletisim