Islamic kamyon arkası yazıları
* Bir sana, bir de teheccüd sonrası uykuya hastayım.
* Kur’an Rabbi’mden inen güneş, ben yollarda çilekeş.
* Sen sus, amellerin konuşsun.
* Karayollarında değil, Kâbe yollarında öleyim.
* Nazar etme ne olur, maşallah de senin de olur.
* O şimdi Hacı.
* Rampaların ustasıyım, dinimizin hastasıyım.
* Ecel Allah’tan! Duanla mı yaşadım ki, bedduan ile öleceğim?
* Hatalıysam, Allah rızası için ara.
* Bir kavanoz reçel, acele et namaz geçer.
* Beynamazsın dediler, kızı vermediler.
* Hocam sağ olsun.
* Camide yer yoksa imamım, fark etmez ben dışarıda da kılarım
* Ankete gerek yok, kiramen katibin daha iyi bilir.
* Allah korusun!
* Alem bana, ben ibadete hasta!
* Tespih çekenin, yol gidenin.
* Bir sen değil âlem hacda.
* Tespihse çekerim, kaderimse gülerim.
* Gözlerin güzel ama tefekkür etmeyi bilmiyorsun.
* Kur`andır Allah’ın nuru, gel mübarek sen de oku. (Münevver Demirci’ye teşekkür)


***

Silkelen ve kendine gel
Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer. Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır. En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği çıkartmaya değmeyeceğine karar verir. Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek ne olduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığına, sesini keser. Çiftçi birkaç kürek toprak daha attıktan sonra kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen toprağı müthiş bir şekilde aşağıya silkeleyerek yukarı çıkması için basamak yapmaktadır. Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp, koşarak uzaklaşır!
Hayat üzerinize hep toprak atacaktır. Kuyudan çıkmanın sırrı, onu silkeleyip bir adım yükselmektir. Sıkıntılarımızın her biri bir adımdır. En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkabiliriz. Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın. (Hüseyin Toprakhan’a teşekkür)

***

Denizanası
Hayatının yaklaşık sekiz yılı denizi olan bir kentte geçen bir öğretmenin denizanalarını gördüğünde sorduğu soru: “Bunlar deniz bitkisi mi yoksa hayvan mı?”

***

P
İbrahim Kayacan (8) sonu p ile biten isim bildiğini gururla ifade ediyor: Abdüllatip!

***


Oh be

Başarılı bir işadamı olan Temel, tatilini Mısır'da geçirmeye karar vermiş. Eşi ve çocuklarıyla piramitleri dolaşırken deveye binmek istemiş. Deve sahibine: "Hemşerim bu hayvan nasıl gider?" diye sorunca, deveci şöyle demiş: "Oh dersen gider, oh oh oh dersen hızlanır." Temel: “Peki nasıl durduracağız?” deyince deveci: "Amin dersen hemen durur." şeklinde sorusunu yanıtlamış.
Temel binmiş deveye, bir oh çekmiş, deve yürümeye başlamış. Oh çektikçe deve hızlanmış, bir oh daha, bir oh daha derken deve dörtnala gitmeye başlamış. Aniden karşılarına bir uçurum çıkmaz mı? Temel heyecandan formülün son kısmını unutmuş. Bakmış ki çare yok, başlamış içinden Fatiha okumaya. Bitirince yüksek sesle: “Amin!” demiş ve deve tam uçurumun kenarında duruvermiş. Temel derin bir “Ohhh!" çekmiş! (Yusuf Z. Yavaş’a teşekkür).

***

siyasetedevam.com

Daha önce siyasetinsesi.com adlı siteye ara sıra bakardım fakat site. Ancak bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmişti. Gördüğüm kadarıyla siyasetedevam.com o site ile büyük oranda benzer bir tasarıma sahip. Murat Güzel de o sitede yazmaya başlamış. Konya’nın sanal ortamına bu sitenin bereket getirmesini diliyorum.
***

Günün sözü

Herkes tarafından doğru kabul edilen şeyler büyük olasılıkla yanlıştır.  Paul Valery

23 Temmuz 2009 Perşembe (Memleket Gazetesi)