İnsanlık Ölmedi
·             Daha önce varlığından haberdar olmadığım İnsan Hakları ve Özgürlükleri derneği, geçtiğimiz cuma Abdurrahman Dilipak’ı Konya’ya getirdi. Dilipak gayet evrensel bir insan hakları savunusu vurgusunda bulundu. Derneği ve konuşmacıyı tebrik ediyorum.
·             BBC’nin haberine göre (3/16/2005), ABD’li bir barış eylemcisinin İsrail’de Caterpillar firmasının ürettiği bir buldozerle ezilip öldürülmesinin ardından akrabaları firmayı mahkemeye verdi. Bu eylemci Mart 2003’te öldürülen Rachel Corrie idi. Yakınları firmayı İsrail’in bu buldozerleri insan hayatına kast edecek şekilde kullanacağını bile bile İsrail’e satmakla suçladı. Corruie ailesi İsrail’de de İsrail devletine, İsrail savunma bakanlığına ve İsrail ordusuna karsı da dava açtı.
·             International Middle East Media Center’in haberine göre (3/16/2005), İsrailli doktor Filistinli tutuklulara iyi davrandığı için 7 gün hapse atıldı. Suçu Filistinlilere şeker ve meyve vermek.

Atatürk Evliya Olur muydu?
2003 yılında Millî Gazete’nin kendisiyle yaptığı röportajda Atilla İlhan, “1950'den sonra da Tanzimat esprisi başladı. M. Kemal'in yaptığı, bizi Osmanlı'dan değil Tanzimat'tan kurtarmak olmuştur. Eğer Osmanlı'dan kurtarmaya çalışsaydı, Ankara'ya geçmeden önce İstanbul'da Osmanlı Hükümeti'nden görev almaya çalışmazdı. Samsun'a çıkmadan önce Osmanlı Hükümeti'nden görev istemiştir. Saray'dan bir sultanla evlenmek dahi istemiştir.” Bu bilgiler doğruysa, Atatürk eğer saraydan bir padişah kızı ile evlenip son Osmanlı padişahı olsaydı, dindar kesimde yaygın olarak neredeyse tümü “evliya” hükmünde kabul edilen padişahlar zincirine o da dahil edilecek miydi? Bence edilirdi.

Yaylalar Yaylalar
Geceleyin mezardan geçerken korkan bir adam çözümü şarkı söylemekte bulur. Başlar söylemeye: “Ay akşamdan ışıktır.” Mezardakiler eşlik eder: “Yaylalar yaylalar!”

Doğruysa
http://www.sullivan-county.com/id3/fm_jews.htm adresinde Masonluk ve Yahudilik ile ilgili ilginç bilgiler var. Şu ana kadar duyduklarımdan oldukça farklı.
·         Roman Katolik Papalık makamı, 1738’’den beri özgür iradeyi savunuyor diye hürmasonlara düşmanca bir tutum takınıyor.
·         Hür masonlar vatan haini olmakla suçlanıyorlar. Bu iddia sahiplerinden birisi de 1920-1930 yılları arasında Yahudi karşıtı kampanya düzenleyen Henry Ford.
·         Nazilerin sloganı, “Tüm Yahudiler mason, tüm masonlar da Yahudidir.” Şeklindeydi.
·         SSCB de hür masonlarla arası iyi olmayan devletlerden birisiydi.

Çanakkale Geçildi Geçilmedi
18 Mart 1915’te Çanakkale geçilmedi ama çok değil üç yıl sonra 30 Ekim 1918’de boğazları her ülkenin kullanımına açan ve güvenlik tehdidi görülen her yerin işgaline izin veren Mondros mütarekesi imzalandı.

Tövbekâr İslâmcılık
İslâmî kesimden bazı politikacı ve yazarlar, “28 Şubat aklımızı başımıza getirdi. Bu sayede kendimize çeki düzen verme imkânı yakaladık.” türünden sözler sarf ediyorlar. Bu itiraflar aslında, “Çok şükür Allah başımıza musibetler veriyor ve biz de bu sayede adam oluyoruz.” demek değil midir? Bu itirafçılar acaba ne zaman, “Allah’ım başımızdan belamızı eksik etme!” diye dua etmeye başlayacaklar?

  Çanakkale ve Bağdat
Fransa ve İngiltere işgal ve Ruslara yardım amacıyla Çanakkale civarına geldiklerinde Anadolu’da bulunan Müslümanlarla birlikte direnmek için Yemen, Bağdat, Tebriz, Medine, Musul ve Kerkük’ten inananlar akın etmeye başladığı sırada, bazı kardeşler kağnılarla İngiliz ve Fransızlara yiyecek ve mühimmat taşıyor olsalardı, işgale karşı direnenler ne hisseder ve yapardı?

Başörtüsü Almanya ve Türkiye
TV’de Almanya’nın bir eyaletinde parlamentonun başörtülü olarak Müslüman hanımların öğretmenlik yapabileceklerine dair aldıkları kararı dinlerken oğlum, “Baba! Annem tekrar öğretmenlik yapabilecek mi?” diye sordu.
-Tabii ki yapamayacak. Burası Türkiye, Almanya değil!

İmlâya Bak!
Kadir Has üniversitesinin üst düzey bir yetkilisinin (Yanlış hatırlamıyorsam rektör veya dekan yardımcısıydı.), başörtülü iki bayan gazeteciyi, konferans salonundan çıkarma gerekçesi olarak söylediği cümleye bakın: “Üniversitenin bir yasaları vardır!”


Günün Sözü
Bir yazarın ne dediğini değil, kulağıma ne fısıldadığı hoşuma gider.
Logan Pearsall Smith


kağıt-mendilin-varmı

25/03/2005 Memleket Gazetesi/Konya