İnsanlığa Dair
İsrail’de 97 aile, çocukalrına komutanları Filistinlilere yönelik insan haklari ihlallerinde bulunmalarını emrettiklerinde itaat etmemelerini isteyen bir bildiriye imza attı. Bildiriye göre böyle bir durumda aileler emirlere karşı gelen askere tam destek verecek. (Middle East Online 12/21/2004)

     Çocuklar ve Sorular
Çocuğunuz tam izlemeyi ihmal etmediğiniz bir program sırasında ya da konuşmanızın önemli bir anında, sizi soru yağmuruna tuttuğunda sakın onu azarlayıp uzaklaştırmayın. Sonra sorularını “başkalarına” sormaya başlar.

     Merak
Irak’ta vatandaşı en çok kaçırılan ülkenin Türkiye olması, Iraklılar’ın Türkiye’yi nasıl gördüğüne dair bir işaret değil midir? Hâlâ işgal karşısındaki tavırda değişiklik yapılmayacak mıdır?

Budala Soyguncular
     -1983'de mağazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir kadın polislere eğer onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini tutacağını söyledi. Polisler kadını bırakmadılar, o da gerçekten ölünceye kadar nefesini tuttu.
 -Arizonalı bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı. Kendisini kurtarmak için çilingir çağırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi. Onu kelepçeden kurtaran polisler, ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler.
    -Bir banka soyguncusu Florida'da bir veznedara şartlı tahliye kartının arkasına yazdığı soygun notunu verince yakalandı.
   - Florida'da bir başka soyguncu ise parmak izlerinden yakalanınca şaşırdı. Çünkü her soygunda eldiven giymeye özen göstermişti fakat yarım parmaklı golf eldiveni kullanıyordu.
      -Ünlü İngiliz avukat F.E. Smith, bir otobüs kazasında kolu yaralandığı için dava açan ve kolunu sadece omuz mesafesine kadar kaldırabildiğini belirten bir dolandırıcıya, "kazadan önce kolunu ne kadar yükseğe kaldırabildiğini" sordu. Adam kolunu başının üzerine doğru kaldırarak gösterince, davayı Smith kazandı.

     "Gitmeyen" Araba
      -Gillette şirketi 1902 yılında güvenli jilet satmaya başladığında yüzlerce erkek onlardan aldı. Sonra da bu jiletlerin sakallarını kesmediğini söyleyerek onları çöpe attılar. Gillette yetkilileri, mutsuz müşterilerin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.

       İnadı Yüzünden Zatürre Oldu
      -1840'da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, çok soğuk bir günde Washington'da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra öldü.

     Ünlülerin Salakça Lafları
     -Sinema yıldızı Brooke Shields, sigara hakkında görüşlerini açıklarken, ''Sigara içmek öldürür. Öldüğünüzde hayatınızın önemli bir bölümünü kaybedersiniz'' dedi. 
     -George Orwell'in ünlü romanı "Hayvan  Çiftliği"ni geri çeviren kitap editörü, "Amerika'da hayvan hikayeleri satmak imkansızdır" dedi.
     -Ünlü kemancı Zubin Mehta, "Bence bir orkestrada kadınlar olmamalı. Erkekleşiyorlar. Erkekler onlara eşit davranıyor. Bence bu çok korkunç bir şey" dedi.
     -Washington D.C. Valisi Marion Barry şehri ile övünürken, "Cinayetler dışında en düşük suç oranına sahibiz" demişti.

     18.5 Milyon Dolarlık İmla Hatası
     -1962'de Marine 1 adlı füze, rotayı belirleyen bilgisayar programında bir  işaretinin yanlış yere konulması yüzünden rotasından çıkınca dünyaya çarpmaması için havaya uçuruldu. Bu operasyon 18,5 milyon dolara mal oldu.

   İyi ki öldürdünüz    
 -1975'de İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü. Eşi, cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak, kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti.
    
   Sprey
 -Ünlü oyun yazarı Tennessee Williams, 71 yaşında burun spreyi sıkmak için başını arkaya yatırdığında, ağzına düşen sprey kapağı boğazına takılınca boğularak öldü.
     
    Hakemliğe bak
      -1932 yılında Los Angeles olimpiyatlarında Fransız atlet Jules
 Noel'in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı. Çünkü atışı izlemesi
 gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını
 dönmüşlerdi.
    
  Öldükten sonra bile
 -Meksika'daki bir sağlıklı yaşam merkezinin sahibi, vasiyetine mezarlığın sigara içilmeyen bölümünde gömülmek istediğini ısrarla  ekletmeye çalıştı.
   
    Gider gitmez
 - Chevrolet, yeni model arabası için "Nova" ismini buldu ama sonra arabayı Latin Amerika'da satamayacakları anlaşıldı. Çünkü "Nova", İspanyolca'da "gitmez" anlamına geliyordu.
     
  Matador
-1897'de bir matador, boğayla bir bisiklete binerek güreşmek istedi.

 Bundan hiç etkilenmeyen boğa, adamı bisikletiyle birlikte duvara fırlattı.

ikimizde-dafa-fazla-dayanamiyacagimizi

31.12.2004 Memleket Gazetesi/Konya