İl Halk Kütüphanesine Girerken
Geçtiğimiz hafta İl Halk Kütüphanesi’ne Yazarlar Birliği’nin programını dinlemek için gittim. Tefsir hocası Yusuf Işıcık Bey “Oku” dergisini anlatacaktı. Konuşmadan oldukça faydalandım.
Ne var ki, böyle seçkin bir konuşmacıyı dinlemek için yine seçkin dinleyiciler daha kütüphanenin ilk kapısından girer girmez kesif bir (Kibarca ifade edeyim.) lavabo kokusuyla karşılaştılar. Maalesef bu kokudan kurtulmak konferans salonuna girdikten sonra da mümkün olmadı. Yetkililer tedbir alırlar mı acaba?

G. Zeynep Demir ve Peygamber (s)’i Anlamak
Demir, geçtiğimiz cumartesi günkü yazısında Şefaattin (Şerafettin değil) Severcan’ın konuşmasını değerlendirdi. Öncelikle (Edav’a borçlu olduğumuz) Konya’daki bir etkinliği gündeme getirdiği için teşekkür ediyorum. Ancak yazıda, konuşmacı Peygamber (s)’i mucizevî bir şahıs olarak sunanların bir örneği olduğu ileri sürülmüş. Sanırım Demir, bu izlenimi programın tümünü dinlemeksizin aktarıyor. Zira konuşmacı Hz. Muhammed (s)’in insan oluşunu ısrarla vurguladı. Mucizeler göstererek tevhid mücadelesi verdiğinden dem vurmadı.
Aksine Şefaattin Bey, Peygamber (s)’in tek mucizesinin Kur'an olduğuna, Bahira olayının gerçek, Peygamber (s)’in sırtında nübüvvet mührü ve Kur'an dışında vahiy olmadığına işaret etti program sonrası görüşmelerimizde. Şefaattin Bey salondaki yaş seviyesini dikkate alarak “ilmî mülahazalarını” geri çektiğini de ifade etti. Gayet de isabetli bir karardı.


Peygamber (s)’in Doğum Günü
Hz. Muhammed (s)’in doğduğu gün apartmanda bir bilgi yarışması yapmaya ve çocuklarımıza hediyeler vermeye niyetlendik. Bu amaçla İbrahim’i (4) yarışmaya hazırlıyor ve siyer bilgileri öğretiyoruz ardından da ne kadar öğrenip öğrenmediğini ölçmeye çalışıyoruz:
-Oğlum söyle bakalım, Peygamber (s) hangi şehirde doğdu?
-Akşehir’de.
Yarışma vakti geldi ve apartmanımızdaki çocukları topladık ve yarışma başladı. Sorularımdan birisi şu idi: “En yakışıklı peygamber hangisidir?” Hasan (1. sınıf) cevap verdi: Atatürk!

Dikkat!
4 mayıs ta saat gece 01:00 den 2 dakika 3 saniye sonra saat ve takvim bu şekilde olacak: 01:02:03   04/05/06... ve bu bir daha asla olmayacak. (Y. Ziya Yavaş’a teşekkürler.)

İtiraf
Bazı sporların varlığından ancak haberlerde “o sporlar yapılırken yaşanan kazaları görünce” haberim oluyor.

Postmodern Darbe ve Öğretmen
Vakit gazetesinde Kur'an kurslarının 28 Şubat sürecinde kapatıldığını okuyan bir öğretmen arkadaş soruyor: “Hocam, bu haber doğru mu? Şu anda gerçekten Kur'an kursları kapalı mı? Hiç haberim olmadı!” Şimdi postmodern darbe daha iyi anlaşılıyor değil mi?

Webmaster’imizin Dikkatine!
İnternette ne kadar okunduğumu merak eder ve neredeyse her hafta kontrol ederim. İnternet sayfamızdan yazımın genellikle 4-5 defa okunduğunu görürdüm. Son zamanlarda bu sayı 30 civarına çıkmıştı. Ne var ki, geçtiğimiz hafta webmaster’imiz yazımı diğer yazarlar gibi resimli olarak sayfaya koymadı. Maalesef ertesi gün baktığımda sayfama 5 defa girildiğini gördüm. Acım büyük! J

Neymiş?
Exxon'a ait bir petrol tankeri Kanada açıklarında battıktan sonra, iki tane deniz ayısı 80.000 dolar harcanarak temizlenmiş ve büyük bir törenle denize bırakılmışlar. Tam 2 dakika sonra herkesin gözleri önünde bir mavi balina deniz ayılarını yemiş.
(Neymiiiş: Doğaya asla müdahale etmeyeceksiiiin)
New York'ta yaşayan bir psikoloji öğrencisi kız boş odasını bir marangoza kiralamış. Amacı onunla konuşup, adamın davranışlarını incelemekmiş. Ama iki hafta sonra marangoz kızı bir balta ile parçalamış.
(Neymiiiiş: İnsanın başına ne gelirse meraktan gelir.)
Bonn'da iki gösterici, domuzların kesimevi'ne barbarca götürülüp orada kesilmelerini protesto ederken, domuzların bulunduğu yerin kapıları kırıldı ve 2000 domuz kaçışırken, iki göstericiyi ezerek öldürdü.
(Neymiiiiş: Demek ki domuz domuzluğunu yapar.)

İlginç Demeçler
Parlamentodan, 500`ü aşkın başbakan çıkar.(Osman Durmuş)
Vücudundan kurtul. Sadece zihnin ve ruhunla yaşa... O zaman toprağın altında nefes alabilirsin. (Cüneyt Arkın)

Günün Sözü

Terörün yükselişinden kim kendine "şiddete davet" vazifesi çıkarmaya çalışıyorsa, teröre bir prim de kendisi veriyordur. Yasin Aktay
Fikir
Fikir Suçu