Fatmalar daha fazlaymış!
Geçen haftaki köşemde apartmandaki çocuk isimlerindeki Muhammed bolluğunun çocuklar tarafından nasıl çözüldüğünü yazmıştım. Meğerse daha büyük bir problem varmış apartmanımızda. Muhammed sayısı üçken, Fatma sayısı beş imiş! İyi olan yaşlarının saklambaç oynamak için ya çok büyük ya da çok küçük olmasın!

Merak
Parliament sigara yakan bir şahıs, demokrasi karşıtı olur mu?

Hadi yaa Allah Allah
Çin’de herkes birbirine benzediği için Çinlilerin kimliklerinde resim bulunmuyormuş.
Çinli babalar iş dönüşü çocuklarının okudukları okula gidip rast gele bir öğrenciyi alıp eve götürüyorlarmış.
Kayserililerin hepsi uyanık olduğu için birbirlerine hiçbir şey satamıyor bu nedenle karınlarını zor doyuruyorlar, şehir dışından birilerinin gelmesini bekliyorlar ya da Kayseri’den göçüyorlarmış.

Soru-cevap
-Bebekler, büyümeleri açısından, meyve olsalardı hangi meyve olurlardı?
-Karpuz.


Ayı'ya dönmüşsün
Mehmet Akif Ersoy'u sakallı gören birisi istihzayla:

-“Ayıya dönmüşsün.” der.
Bunun üzerine Mehmet Akif:
-Biraz da başka yöne döneyim, der ve yönünü değiştirir.

Safahat yasak kitap mı?
Sebahattin Zaim anlatıyor: Türkiye’ye geldim, bir asistan aldım.  Bu asistanımız da yetmişli yıllarda İsmet Paşa’nın lağvettiği son sınıf Harp Okulu talebelerinden birisi.(Harb Okulu son sınıfını lağvetmişti İsmet Paşa.)  Bana şunu anlattı: “Hocam, az kalsın, Harbiye’de Divan-ı Harb’e verilecektim. Dolabımda bir kitap bulundu diye. Bir yüz başı şefaat etti de kurtuldum.” dedi bana. Dolabında bulunan kitap neydi, diye sorduğumda (Kur’an-ı Kerim, Hadis kitabı falan da değil. Dikkat buyurun), asistanım: ”Dolabımdaki kitap Mehmet Akif’in Safahat’ıydı.” dedi.

İstatistik
İstatistikler gösteriyor ki, her dört kişiden birisinin akıl sağlığı bozuk. En iyi üç arkadaşınızı düşünün! Onlar sağlamsa o zaman siz…

Niçin?
Niçin ilk denemenizde naylon poşeti açamazsınız?
Niçin elektrikli süpürge kullanıcıları, halıdaki bir ipi çekmeyi beceremedikleri zaman cihazlarının hortumunun en uç kısmından içeriye doğru bakıp, cihazlarına bir şans daha verirler?
İnsanlar maymundan geldiyse, bugün niçin hâlâ maymunlar var?
Kamikaze pilotları niçin kask takarlar?
Tarzan’ın niçin bıyığı yoktur?


Patron açısından
a. İzin  yönetmeliği
Her çalışanın senede 104 izin günü vardır. Bunlara Cumartesi ve Pazar denir. Zayıf personelin öğle tatili süresi 30 dakikadır. Normal kilodaki personelin öğle tatili süresi, dengeli beslenip formlarını korumalarına yetecek şekilde 15 dakikadır. Kilolu personelin öğle tatili süresi 5 dakikadır. Bu da zaten Diet Cola içmek için gayet yeterlidir.

b. Tuvalet yönetmeliği
İş gününün büyük kısmının tuvaletlerde harcandığı tespit edildiğinden, bundan böyle tuvaletlerde kalma süresi 3 dakika ile sınırlandırılmıştır.
3 dakika bittiği anda alarm çalacak, tuvalet kâğıdı otomatikman içeri toplanacak, kabin kapısı açılacak ve yukarıdan otomatik bir fotoğraf makinesi inerek resminizi çekecektir.
Bu durumun üst üste iki kez başınıza gelmesi durumunda resminiz şirketin kara liste panosunda yayınlanacak, resimde sırıttığı tespit edilenler yönetmeliğin "akli dengesizlik durumu" maddesi kapsamında değerlendirilecektir.

c. İşçi sağlığı yönetmeliği
Herhangi bir hastalığınız durumunda doktor raporu artık kanıt olarak kabul görmeyecektir.
Doktora kadar gidebilen işine de gidebilir.

Günün sözü

Pop pophlama sakız gibidir. Çiğne ama yutma. Hank Ketcham, (1920-2001) 
sigorta