Endülüs Konya’da
Konya’da “Endülüs Kitap Kahve” Vural Kaya’nın özverili çalışmalarıyla okuma yazma işlerine meraklı kültür adamlarına ve gençlere hizmet sunmaya başladı. Geçtiğimiz cumartesi günü kitap kurdu ilahiyatçı Mevlüt Özdemir ile gidip Vural Beye bir hayırlı olsun selamı verdik ve çayımızı içtik. Siz de gidip Endülüs Kitap Kahve’yi bir görün derim.
Yer: Mimar Muzaffer Cad. Kilise Karşısı, Kat:2.

Keşfe bak
İbrahim Kayacan (7)’dan rivayet ediyorum: Matematikte, işlem sonucu itibarıyla en büyük; çarpma, toplama, bölme ve çıkarmadır.

CHP’ye oy ver işsiz kal

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından CHP’li Kılıçdaroğlu: “Ben kişisel olarak insanların inançlarına, giyiniş biçimlerine karışmaktan yana değilim. Belediye birimlerinde işçi statüsünde çalışanlar diledikleri gibi başlarını örtebilir. Ama eğer 657 kapsamında ise o zaman halen yürürlükte olan uygulamanın dışına çıkamayız. Kendimizi yasaların üzerinde göremeyiz.” demiş ve her kesim ve cemaatten oy isteyeceğini ve alacağını da öne sürmüş.
Dakka bir gol bir. Kılıçdaroğlu bu sözleriyle şöyle demek istemiş: “Sayın başörtülüler ve onların eşleri, babaları ve yakınları. Bana oy verin başörtülülerin memuriyetten atılmalarını sağlayayım. Beni destekleyin de onlar işsiz kalsın. Bana oy verin oylarınızla 50 milletvekilliğine bedel İstanbul’un Belediye Başkanlığı koltuğuna oturayım başörtülüleri de kapı dışarı edeyim!”

Kum ve motorsiklet
Juan, motosikleti ile Meksika sınırına gelir. Arkasındaki iki büyük çantayı gören sınır polisi şüphelenir ve içinde ne olduğunu sorar . Juan, "Yalnızca kum" diye yanıt verince polis, "Aç bakalım çantaları" der. Juan çantaları açar, polis didik didik kontrol etmesine rağmen kumdan başka bir şey bulamaz çantada. Bununla yetinmeyen polis, gece yarısına kadar kumu her tür tahlilden geçirtir ancak saf kumdan başka bir şey yoktur! Polis, çantalarını Juan'a geri verir ve sınırdan geçmesine izin verir. Ertesi gün Juan Motosikletinin arkasında iki büyük çantayla tekrar sınırda belirir. Polis Juan'ı gene durdurur, didik didik arar, bir şey bulamaz ve Juan'ı serbest bırakmak zorunda kalır. Bu olay, polis emekli olana dek yıllarca devam eder! Bir gün emekli polis Meksika'da bir barda otururken Juan'ın içeri girdiğini görür ve derhal yakasına yapışır; "Senin yıllardır bir şeyler kaçırdığından eminim. Çıldıracağım. Geceleri uyku uyuyamıyordum senin yüzünden. Lütfen anlat bana ne kaçırdığını. Aramızda kalacağından emin olabilirsin." Juan gülümseyerek yanıtlar: "Motorsiklet"

Gripten nasıl korunabiliriz?
* Beslenme: Sağlıklı beslenme kurallarına uyulmasında ve vitaminli besinler tüketilmesinde fayda var. Özellikle soğan ve sarımsak gripten koruyor.
* Diş etinin fırçalanması: Uzmanlar, suyla gargara yapmanın, diş etlerinin, dilin ve damağın fırçalanmasının, mukozanın virüslere karşı savunma mekanizmasını kuvvetlendirdiğine dikkat çekiyor.
* Giysiler: Soğuktan koruyan kalın bir kazak yerine, ince olan birkaç giysinin giyilmesi daha sağlıklı.
* Sıcaklık: Uzmanlar, odanın çok fazla ısıtılmaması ve sürekli havalandırılması gerektiğini de ifade ediyor.
* Güneş ışınları: Güneşten gelen ultraviyole ışınlar savunma mekanizmasını daha iyi çalıştırdığı için güneşten her mevsim yararlanılması öneriliyor.

Daha neler duyacağız?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Deniz Baykal, devletin tüm düşüncelere eşit uzaklıkta bulunduğunu belirterek "İnanç özgürlüğü temel noktadır. Herkes dinini özgürce yaşamalıdır." demiş. Seçim öncesi gezilerinde Baykal bu güzel cümleleri gittiği yerlerde kullanmayı sürdürürse, açılımı daha da öteye götürmeye azimli partililerden şunları duyacak gibiyiz: “Tekbiiiir! Allahuekber!”

Günün sözü

Ağaç ve kitabın yaprağı ne kadar çoksa, meyvesi o kadar az olur.

önder sav