Büyükanıt Yanıldı!
Şemdinli davası sonuçlandı ve genelkurmay başkanı adayı Yaşar Büyükanıt'ın "Tanırım iyi çocuktur." dediği Yüzbaşı Ali Kaya hakkında mahkeme ceza yağdırdı. Sonuç: Ya, Yaşar Büyükanıt komutası altındaki Ali Kaya'yı iyi tanıyamamış ya da Ali Kaya "iyi bir çocuk" değilmiş.
 Cebrail’in işi hep kötülük mü?
Yazarımız Ufuk Karadavut’un 16 Haziran 2006 tarihli yazısısındaki, (kaynağının ne olduğunu göremediğim) Cebrail’in son nebinin ardından yapacaklarına dair aktarımı ilginçti doğrusu. Cebrail, hiç de insanoğlunun hayrına görünmeyen 10 iş için görevlendirileceğini söylüyor ancak son iki işte Cebrail’in bir dahli görünmüyordu. Yazıda Cebrail’in yapacağı söylenen işleri "Beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onlar(ı saptırmak) için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. onların önlerinden arkalarından, sağlarından sollarından onlara sokulacağım ve sen, çoklarını şükredenlerden, bulmayacaksın." (Araf, 7: 16) diyen şeytana atfetmek varken, Cebrail’e atfetmek ne kadar doğru olur? Zira Kur'an’da Cebrail ve Mikail’e diğer meleklere göre daha bir önem atfedilir (Bakara, 2: 98).
Angut nedir?
 Herkesin (haksız bir şekilde) kullandığı bir ifadedir "angut". Birisi bir ahmaklık yapınca, laftan anlamayınca, boş boş  bakınca hemen "Angut musun?" der günümüzün insanı. Angutun aslında bir kuş olduğunu bilmeyen yaygın kullanımıyla bir ton "angut" var ülkemizde. Bu kuşun eşi öldüğü zaman (yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi) gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun başucunda bekler. İşte bu canlının yaptığı en büyük "angut"luk budur. Ayrıca bu olay bütün angut kuşları için geçerlidir. Çok ürkek bir hayvan olmalarına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen angut kuşuna elinizi uzatsanız  dahi oradan kaçmaz. Hani derler ya: "Angut gibi bakmasana lan!" Keşke herkes angut gibi bakabilse değer verdiklerine. Bundan sonra bazılarına angut demeden önce bir kere daha düşünün. Bir angut bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde. (Yusuf Z. Yavaş’a teşekkür.)
Amerikalı Replikleri - Türkçe Karşılıkları
Amerikalı: Hey dostum burda bir problem mi var?
Türk:  No’luyo lan burda?
Amerikalı:   Nasıl gidiyor Mike?
Türk:  Nabiyon lan!
Amerikalı:   Korkarım seni oldureceğim!
Türk:  Salavat getir lan!

     ***

Sorular ve cevaplar
  (Seviye: Üniversite)
   Eğitim felsefesi bütünleme sınav şu sorudan ibarettir: ''Bildiğiniz iki soruyu yazıp cevaplayınız.''
Yalnız bir sorun vardır sadece dönemin ilk dersine girmiş sonra ise hiç devam etmemiş öğrenci dersin içeriğine dair kendine sorabileceği iki adet soru bulmakta güçlük çekmektedir. Derken beyninin derinliklerinden, katıldığı tek derse dair bir cümle imdadına yetişir:
Soru 1: İlk milli eğitim bakanımız kimdir?
Cevap: Hasan Ali Yücel.
Soru 2: Hasan Ali Yücel Kimdir?
 Cevap: İlk milli eğitim bakanımızdır.
Fıkra
Nasrettin hocaya keçiboynuzu vermişler. Nasıl diye sorunca o da: “Bir dirhem şeker için bir çekilik odunu çiğneyemem.” demiş.

Bire kelimeye karşı on dokuz kelime
-          Afyonkarahisarlilastiramadiklarimizdan misiniz ?
İngilizce tercümesi:

-          Are you one of those people whom we tried to make resemble the citizens of  Afyonkarahisar but we couldn’t?
İş başvurularına dair diyaloglar
Okuldaki not ortalamanız niye 2.5?
-Ben hayatımı derslere adamadım. Sosyal aktivitelerde de bulundum. Spor yaptım, tartışma gruplarına katildim, tiyatro ile uğraştım.
- Sürttüm diyorsun yani.
- Evet sürttüm.

***

İşveren: Peki şirketimize neler katabilirsiniz?
Aday: Neşe katarım!

***

İşveren: Bu şirkete ne katacaksın?
Aday: Birbirine katacam.


Faydalı bilgiler
1- Yılda dört kez, on beş gün hiç et tüketilmemesi yararlıdır.
 
2-Günlük 3-4 adet badem, ceviz ve fındık almanız sizi her daim kuvvetli kılar.
 
 3-Haftada en az 2 kez bakliyat ve balık tüketmeğe çalışınız.
 
 4-Sıcak yemekler için toprak, çelik ve cam kapları tercih ediniz.
 
 5-Kış aylarında tulum peyniri, portakal, limon, greyfurt, mandalina ve kuşburnu tüketimini artırınız.


Günün Sözü
Kurşun döktürmekle mutlu olunsaydı, Filistinlilerin mutluluktan gözleri yaşarırdı.
öküz arabası