İslâm dünyasını ilgilendiren İngilizce, Arapça ve Türkçe haber siteleri ve mail gruplarından derlediğim haberleri ilginize sunuyorum.
Pakistan
ABD’nin Veziristan eyaletine füze saldırısı düzenlemesi sonucu dokuz Pakistanlı şehit oldu. Bombalı saldırı sonucu 15 kabile lideri hayatını kaybetti, otuz kişi de yaralandı. Maryut’taki bombalama eyleminin ardından Pakistan’daki konsolosunu geri çeken Amerika’ya en büyük tehdit Pakistan’ın batısındaki kabilelere bağlı örgütlerden geliyor. Silahlı Pakistanlıların Amerika’ya ait bir casus uçağını ülke sınırlarını terk ederek Afganistan’a dönmeye mecbur etmesi bunun bir örneği.Ülkenin kuzeyinde meydana gelen patlama sonucu ise en az 25 kişi hayatını kaybetti. Pakistan İnsan Hakları Komisyonu, Amerikan saldırıları nedeniyle Pakistan sınırları içinde 700 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığını açıkladı. NATO: “ABD’nin Pakistan’a yönelik saldırılarına ortak olmayacağız.” açıklamasında bulundu.
Afganistan
Afganistan’ın güneyindeki Amerikan saldırıları sonucu ikisi çocuk yedi Afganlı hayatını kaybetti. Ülkenin güneyinde üç işgalci asker öldürüldü. Afgan kaynaklarına göre Taliban 140 işçiyi kaçırdı. Fransız işgalcilerin ateş açması sonucu Kabil yakınlarında dört Afganlı sivil yaralandı. Askeri donanımlarının üstünlüğüne rağmen Fransız Genelkurmay Başkanı işgalin başarısız olacağı kanaatinde.
Filistin
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Arap Ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısının sona ermesinin ardından yayınlanan sonuç bildirisinin, Gazze kuşatmasını kaldırma konusunda yetersiz kaldığını belirtti. Hamas, Arap ülkelerinden bu konuda daha fazla gayret göstermelerini istedi. en-Nusuru’l-Celile tugaylarının Küdüs’te Siyonistlere karşı düzenlediği saldırıya Hamas ve İslâmi Cihad destek verdi. Hamas: “İsrail’e yönelik saldırılar değişik şekillerde devam edecek.” dedi. Öte yandan Siyonist Hıristiyanlar, tüm Yahudileri İsrail’e göç etmeye çağırdı.
Siyonist işgal güçlerinin Gazze'nin güneyinde bulunan Rafah şehrinde Filistinli bir vatandaş grubunu hedef alması sonucu iki kardeş şehit oldu. İşgalciler ve onlarla işbirliği içindeki birtakım rejimler, bu arada da Fetih örgütü, Gazze'deki İsmail Heniyye hükümetini her yönden kıskaca almak için çok yönlü bir savaş yürütüyor. Bu savaşın içinde Gazze bölgesinden hacca gitmek isteyen hacı adaylarının engellenmesi de var. Ne yazık ki bu engellemede Suudi Arabistan da rol sahibi. Heniyye hükümeti hacı adaylarının yollarının açılması, kutsal vazifelerini güven için gerçekleştirmelerine imkân tanınması için yoğun bir çaba sarf ediyor. 
Mısır müftüsü Ali Cuma, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada kurbanların Gazze’ye gönderilmesinin caiz hatta öncelikli olduğunu söyledi.
Irak
Bağdat’ta iki mescide yapılan saldırı sonucu kırk üç kişi hayatını kaybetti veya yaralandı. İngiliz The Guardian gazetesi: “Irak hapishanelerinde çocuklara tacizde bulunuluyor ve aynı zamanda işkence yapılıyor.” diye yazdı. Amerikan saldırısı sonucu Bağdat’ın kuzeyinde üçü kadın sekiz sivil hayatını kaybetti. Irak Ulema Heyeti Siyonistlerin tüm Irak kentlerinde nüfuzlarını artırdıklarını söyledi. Kerbela’da meydana gelen patlama sonucu Irak Eyalet Konseyi Direktörü öldü.
İran ve Somali
İran dışişleri bakanı Amerika’ya ilişkileri geliştirme çağrısında bulundu. Öte yandan İran Milli Güvenlik Kurulu Başkanı, askeri bütçenin %50 oranında artırılmasını istedi.
Somali’nin Mogadişu kentindeki askeri bölgeye saldırı düzenlenmesi sonucu yirmi dokuz kişi öldü veya yaralandı.
Rusya
Rusya Başbakanı Medyedev, iki komutanına Osetya ve Abhazya’da yerleşme emri verdi. İnguş Cumhuriyeti’nde direnişçiler 3 Rus askerini öldürdü. İnguş’ta meydana gelen patlamanın hedefi ise Rusya Federasyonu Emniyet Güçleriydi. Gürcistan, Rusya için casusluk yapan bir uçağını düşürdüğünü açıklarken, Rusya bu haberi yalanladı.
Arnavutluk ve Yemen
Arnavutluk’ta, İslâm’ı gündemde tutmak niyetiyle Müslümanlar, internette bir dergi yayınlıyorlar. Muştu adlı dergiyi muslumanarnavutluk.com sitesinden okumak mümkün.
Yorumculara göre el-Kaide’nin Yemen’de ABD konsolosluğuna düzenlediği saldırı, onun hala gücünü koruduğunu gösteriyor.
Amerika ve İngiltere
Amerikan mahkemesi, New York’ta terörle itham edilen iki sivili delil yetersizliği nedeniyle serbest bıraktı. Suriye yönetimi ülkeye illegal yollarla giren iki Amerikalı gazeteciyi tutukladı.

İngiltere Başbakanı Brown, ilk Müslüman adalet bakanını göreve atadı.