Konyalılar Filistin direnişine destek vermek için Sebil gazetesi sahibi Suud Ebu Mahfuz’u, Ahmet Varol ile birlikte ağırlıyor. Mahfuz’un “Bizim gözümüzde Konyalıların ayrı bir yeri var.” övgüsüne mazhar oluyorlar. Filistin’de yaşanan problemleri bir basın açıklamasıyla duyuruyor ve Filistin halkına maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyeceklerini deklare ediyorlar.
Konyalılar Şerafettin camiinde Cuma namazı sonrası bir araya gelip ümmet bilinciyle şehit olan dünya Müslümanları için gıyabi cenaze namazı kılıyor, ardından da işgalci zorbaları telin ediyor, hakkın şahitliğini yapıyorlar.
Konyalılar Kayalıpark’ta Filistin direnişine, Filistin halkının mazlumiyetine ve Siyonist zulme dikkatleri çeken fotoğraf sergisi açıyor. Kimi ziyaretçiler gözyaşlarına boğulup hemen ceplerini yokluyor “Acaba bu zulmün engellenmesinde benim katkım ne olur?” diye.
Konyalılar, “bir askeri kaçırıldığı” için Filistinlilere bomba yağdıran Siyonistleri kınamak amacıyla Filistin gecesi düzenliyorlar. Yüzlerce kişi salonları dolduruyor.
Konyalılar diğer şehirlerdeki duyarlı insanlar gibi işledikleri salih amellerle başbakan Tayyip Erdoğan’ı İsrail’in saldırılarını eleştiren, BOP’u gözden geçirmeyi gündeme taşıyan bir konuşma yapmaya zorluyor.
Konyalılar bu duyarlılıklarını devam ettirecek. 22 Temmuz 2006 Cumartesi günü Saat 17.00 de Atatürk Kız Lisesi Önünde “Filistin Halkıyla Dayanışma Mitingi”ne katılacak. Zalimlerin zulumlerine sessiz kalmanın da zulümde pay sahibi olmak anlamına geldiğini bilerek ve zalimlere karşı mazlumlardan yana olduklarını göstermek için bir araya gelecekler. Yeryüzünde mazlumlara da lütfedileceği günlerin mutlaka geleceğini haykıracaklar.
Konyalılar ellerinin ermediği bu zulme en azından dilleriyle engel olmaya çalışacaklar. Zulme karşı duruşlarının gereği olarak hakkı haykıracak, zalimlerin kalplerine korku salmak için fırsatı değerlendirecekler ki, yarın hesap gününde bir mazeretleri olsun.

Konya’da meydanlar kalabalıkları almayacak ve taşacak. "Biz Filistinliyiz, Filistinli Biziz", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Müslümanlar kardeştir." nidalarına yer ve gök şahitlik edecek. Ve bu hissiyatı gören İsrail yine kahrolacak.